Skip to content Skip to footer

2023 yılında Bursa Kebap Evi 10 milyon ziyaretçi ağırladı

Bursa Kebap Evi 2023 yılında;

  • Aylık 833 bin ziyaretçi,
  • Toplamda yaklaşık 10 milyon ziyaretçi ağırladı.
  • 2023 senesinde bir önce ki yıla göre şube sayısı bazında %27 büyüme gösterdi.
  • 2023 senesini satış bazında %257 büyüme ile kapattı.
  • Hizmet ve mal ihracatını 2023 yılında 1 milyon dolar ile kapattı.
  • 2024 hedef; ihracatı 1 milyon 500 bin dolara çıkarmak.

Türkiye’de ‘Casual Dining” restorancılığın önemli markalarından biri olan Bursa Kebap Evi, 2023 yılında yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 10 milyon misafiri ağırladı. 2024 senesinde misafir sayısını 12 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı M.Cem Helvacı, 2022 senesinde 102 olan şube sayımızı 130’a çıkardık, açtığımız 28 yeni şubeyle bir önceki yıla göre şube sayısı bazında %27 büyüme gösterdiğini de sözlerine ekledi.

M.Cem Helvaci

Hizmet sektörünün ihracattaki ilk ve tek temsilcisi olan “Hizmet İhracatçıları Birliği”nin düzenlediği ve hizmet sektörlerinin ödüllendirildiği etkinlik ile “2022 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları” belirlendi. Yöresel ve dünya mutfağının vazgeçilmez tatlarını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayan ve yurt dışında hızla büyüyen Bursa Kebap Evi, 2022 yılında ihracatta gösterdiği başarı ile “Gastronomi Hizmetleri” kategorisinde ödül alan markalar arasında yerini aldı. Marka yurt dışında Almanya, İngiltere, Kanada, BAE, İran, Irak, Suudi Arabistan ve Pakistan başta olmak üzere 8 ülkede 19 şube ile hizmet veriyor. 2024 yılında ise yurt dışı şube sayısını 30’a çıkarma hedefinde…

“Ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyoruz”

Hizmet ihracatı net döviz girdisi sağlaması, istihdam kaynağı olması ve katma değer yaratması nedeniyle ülke ekonomisinde büyük önem taşıyor. Hizmet İhracatcıları Birliği tarafından belirlenen, Türkiye ekonomisinin yükselen değeri olarak bilinen hizmet sektörlerinin değerlendirildiği “2022 Yılı İhracat Şampiyonları”nda Bursa Kebap Evi, “Gastronomi Hizmetleri” kategorisinde ödül alan markalardan biri oldu. Bursa Kebap Evi; yurt içinde 111, yurt dışında ise 19 şubesiyle hizmet veriyor.

Gorsel 2

Almanya, İngiltere, Kanada, BAE, İran, Irak, Pakistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplamda 8 ülkeye başta et ürünleri olmak üzere Kestane şekeri, Kozahan Türk Kahvesi ve Kemalpaşa tatlısı gibi yan ürünleri dışında Bursa Kebap Evi franchise sistemini ve know how’ını dünyaya ihraç eden marka, 2023 yılını 1 milyon dolar ihracat ile kapattı. Marka, 2024 yılında ise 1 milyon 500 bin dolar ihracata ulaşmayı hedefliyor. Birbirinden özel lezzetleri en şık şekilde beğeniye sunan Türkiye’nin ödüllü iskender markası Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı M. Cem Helvacı, “Kaliteli ürünlerimiz, yıllara dayanan tecrübemiz ve iyi hizmet anlayışımızla hem yurt içinde hem de yurt dışında yer alan şubelerimizde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Her şubemizde standartlaştırdığımız kaliteli hizmet anlayışımızla müşteri memnuniyetini maksimum seviyeye çıkarmaya özen gösteriyoruz. Güçlü ve yenilikçi yönetim kadromuz ve başarılı franchise yapılanmamız sayesinde yurt dışında yatırımcıların güvenini kazanarak hızlı bir büyüme grafiği çizdik. Dünyanın dört bir yanında Türk mutfağının unutulmaz tatlarını beğeniye sunarken, ürünlerimizi de toplamda 8 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.

Böylelikle Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tüm dünyayla tanıştırıyoruz. İhraç ettiğimiz hizmet ve ürünlerle ülke ekonomisine döviz kazandırıyoruz. Türk mutfağında önemli bir yere sahip lezzetlerimiz ve konseptimizle globalde büyümeye devam ediyoruz. Bir Türk markası olarak Londra, Mannheim ve Toronto gibi dünyanın önemli marka şehirlerinde şubelerimizi açıyoruz. Bu başarı bizi gururlandırıyor. Aldığımız ödüller ile de daha emin adımlar ile yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl 1 milyon dolar ihracat ile kapatıyoruz. 2024 yılında ise 1 milyon 500 bin dolar ihracat hacmine ulaşma hedefindeyiz… Bunun yanı sıra yarattığımız istihdamla da ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Şu an yurt içinde 2.500, yurt dışında ise 300 kişiye istihdam sağlıyoruz. Aynı zamanda yurt dışında franchise anlaşması yaptığımız her yatırımcıya şubesinde en az 5 Türk vatandaşını istihdam etme şartı sunuyoruz.” dedi.

Gorsel 3

“Restoranlarımız ilgi odağı”
Yıllara dayanan tecrübesi, geniş menüsü, lezzeti ve şık konseptiyle yeme & içme sektöründe hızla büyüdüklerini belirten M.Cem Helvacı, “ 2023 yılında şubelerimizde 10 milyon kişiyi ağırladık. 2024 yılı için hedefimiz 12 milyon misafirimizi ağırlamak. Yenilenen konseptimiz ve geniş menümüz bizi diğer markalardan ayrışıyoruz. Menümüzde 100’de fazla ürün bulunuyor. Misafirlerimiz bu çeşitliliği seviyor ve markamızı ilgi odağı haline getiriyor. Tüm şubelerimizde öğle ve akşam yemeği saatlerinde huzurlu ve ferah atmosferimizde gençler, aileler ve çocuklar lezzetle yemeklerini yerken, keyifle vakit geçirip sosyalleşebiliyorlar..”

“Yurtdışı yatırımlarımıza devam edeceğiz”
Hedefledikleri stratejik pazarlarda en çok tercih edilen yeme-içme markalarından biri olmayı amaçladıklarını belirten M.Cem Helvacı, “Türkiye’de doğup global bir marka olmak, ülkemizdeki başarı yolculuğumuzu yurt dışında da devam ettirmek en büyük amacımız. Bir Türk markası olarak ülkemizi global pazarlarda da güçlü şekilde temsil etmeye devam etmek istiyoruz. Şu anda birçok ülkeden franchising talebi alıyoruz ve bu bizim için gurur verici… Avrupa ve Amerika kıtalarında daha çok ülke ve şehirde, devamında da Dünya’nın farklı coğrafyalarında Bursa Kebap Evi lezzetlerini misafirlerimizle buluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu büyümeyi yönetirken de sektöre yenilikler getirmeye ve yaptığımız her işi “Bursa Kebap Evi” imzası ile yapmaya devam etmek istiyoruz. Globalleşme vizyonumuzla 5 yıllık projeksiyonda yurt içinde 180, yurt dışında 75 olmak üzere 255 şubeye ulaşmak hedefimiz.. ” “Ödüllü lezzetleriyle Türk mutfağını dünyada temsil ediyor” 2016 yılında Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından gerçekleştirilen “Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görülen marka, Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumun desteğiyle düzenlenen Güvenilir Ürün Zirve’sinde, Feed The Future Ödülleri’nin “Hazır Et Ürünü Kategorisi’nde ödül alarak ürünlerinin kalite ve lezzetini bir kez daha tescillenmiş oldu.

 

2023 yılında Bursa Kebap Evi 10 milyon ziyaretçi ağırladı - Perakende.org