Skip to content Skip to footer

Bayi Tahsilat Nedir?

Tahsilat çözümleri bayilik sistemine sahip firmalar açısından oldukça önemlidir. Çünkü genel merkezin haricindeki her bayilik, kendi mali döngüsünden ve merkezle olan ilişkisinden sorumludur. Bu durumda genel merkezin de bayilere ait mali hareketlerden anlık olarak haberdar olması gerekir.

Firma yönetiminde pratik ve güvenilir ödeme sistemleri daima avantaj sağlar. Bayi tahsilat sistemleri aracılığıyla şirketlerin genel merkezleri tarafından tüm ödeme akışı takip altına alınabilir. Aynı zamanda bayi tahsilat sistemleri entegre program avantajı sayesinde muhasebe kayıtlarına ait iş yükünü de azaltır.

Muhasebe entegrasyonu; bayi tahsilat sisteminde yer alan ödeme akışlarının muhasebe kayıtları için yapılan eşleştirme işlemidir. Yani şirketlerin bayilere ait mali işlemleri tek tek kayıt ve not etmek yerine, işlem sonrası otomatik olarak muhasebe kaydı yapılması sağlanır. Bayi tahsilat sistemi muhasebe entegrasyonu içeren modellemeleri sayesinde, kısa sürede şirketlerin iş yükünü azaltmıştır.

Tek panel üzerinden bayilerinize ait mali işlem akışını ve bu akışın muhasebe kaydını yönetmek artık çok kolay! Bayi tahsilat sistemi ile alt bayiliklere ait mali akış bilgilerine anlık olarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca muhasebe/ERP entegrasyonu sayesinde muhasebe kayıt sistemlerine doğrudan entegrasyon sağlayabilir, yönetimde ve iş takibinde kolaylık sağlayabilirsiniz.

Bayi Tahsilat Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

Bayilik yönetiminde alt bayilerle kurulan mali döngü sistemi; yönetim ihtiyaçlarının nitelikli karşılanmasını sağlar. Mali girdi ve çıktıların anlık takibi, muhasebe kayıt ve entegrasyonu, ERP hizmeti gibi özelliklerinin yanı sıra bayi tahsilat sistemlerinin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Bayi Paneli
  • Gelişmiş Raporlama
  • Kimlik Doğrulama
  • Kart Saklama
  • Döviz ile Alışveriş
  • Otomatik Mutabakat

Özellikle uluslararası ticaret mensuplarının farklı ülkelerde bulunan bayiliklerine ilişkin mali takipleri, ulusal zemine oranla daha karmaşıktır. Hem mali hem de yönetimsel anlamda pek çok sorumluluğu gerektiren bu ticaret kategorisi, bayi tahsilat özellikleri bakımından zengin içeriklerle çalışmayı önemli hale getirir.

Bayi tahsilat sistemini kullanarak ulusal ve uluslararası tüm bayilik hizmetleriniz için gerekli yönetim ve mutabakat ağını oluşturabilir, güvenilir sistem kurgusunun avantajını yaşayabilirsiniz.

Bayi Tahsilat Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Bankaların POS hizmetlerinden faydalanmak için gereken karmaşık prosedürler yerine bayi tahsilat sistemlerinin kolay üyelik ve kayıt imkanından faydalanabilirsiniz. Çünkü banka prosedürlerinin aksine bayi tahsilat sistemleri kısa sürede işletme ve ticari kayıt sürecini tamamlama hizmeti sunar.

POS cihazı olarak kullanılabilen yazılım hizmetleri başta olmak üzere bayi tahsilat sistemlerinin entegrasyonu dahil sayısız kategoriyi bir arada bulabilirsiniz. Kullanım avantajları arasında yer alan farklı birimlerle ödeme yöntemi için de bayilikler adına hesap tanımlaması yapmanız mümkün. Bu sayede uluslararası para birimleri ile alacağınız ödemeler için kısa sürede işlem gerçekleştirebilirsiniz.

Bayi Tahsilat Sistemi Nasıl Çalışır?

Bayi tahsilat sistemlerinin kurulum ve kayıt süreci oldukça kolaydır. Firmanız için bir alan adı oluşturulup işlem kaydınızın akışı sağlanır. Mevcut alan adınız bulunuyorsa o alan adının entegrasyonu da sağlanabilir. Ardından yüksek güvenlik standartlarına uygun alan adı ve kullanıcı şifreleri temin edilerek bayilikler üzerinden bağlantı kurulur.

Bayi duyuruları yapıldıktan sonra anlık işlem menüleri ve panel kullanımlarına erişim için izin verilir. Bayileriniz genel merkeze bağlı paneller üzerinden tüm ödeme yapma, ödeme alma, ERP kaydı gibi işlemleri gerçekleştirerek POS hizmetinden de yararlanabilir. Bu işlemler dilediğiniz şekilde TL veya döviz cinsinden kurgulanabilir.

Aynı zamanda genel merkez yönetimi, bayilik ve alt bayilikler için birbirinden farklı ödeme birimleri de tanımlayabilir. Bu hizmet içeriklerinin en zengin varyasyonunu tek panelden sunan Ozan Business Bayi Tahsilat Sistemi ile bayi tahsilat döngünüzü güvenilir şekilde kurgulayabilirsiniz.

Bayi Tahsilat Nedir? - Perakende.org