Skip to content Skip to footer

Neden Otelde Evlenmelisin?

Hayallerindeki düğünün gerçekleşmesine çok az kaldı. Peki sen bu özel gününü nerede gerçekleştirmek istediğine karar verdin mi? Eğer hala karar vermediysen otelde evlenmenin  avantajlarına göz atalım. Hem açık hem de kapalı alan opsiyonlarıyla herkese hitap eden seçenekler sunan lüks otel seçeneklerin bulunmakta. Geniş kapasiteleriyle 3000 kişiye kadar konuk ağırlayabilmeni sağlayan otel alternatifleri var.

Otellerin bir diğer avantajı da yemek ve kokteyl opsiyonlarının çeşitliliği. Yemeksiz bir organizasyon istiyorsan otellerin alkollü veya alkolsüz kokteyl menülerinden yararlanabilirsin. Eğer yemekli bir düğün istiyorsan; menülerde dilediğin gibi değişiklik yapıp, önceden lezzetleri tadabilme imkanın bulunuyor. Ayrıca profesyonel şefler sayesinde özel beslenen ve çocuk konukların için uygun menüler hazırlatabilme imkanın da oluyor.

Dekorasyonun bir düğün için ne kadar önemli olduğunu biliyorsundur. Her detayın düşünülmesini ve düğününün mükemmel olmasını istiyorsun. Bu yüzden geniş dekorasyon seçenekleri olan oteller sayesinde düşlediğin ambiyansı yakalayabilirsin. Sayısız seçenek sunan otellerde yuvarlak ya da dikdörtgen masa seçenekleri; altın, gümüş ve beyaz gibi dekorasyon renkleri; şamdanlar, vazolar ve çiçeklerle süslenmiş masalar gibi birçok alternatife ulaşabilirsin.

Misafirlerin ve kendin için düğün sonrası konaklama hizmeti almak istersen, otelde evlenmek senin için oldukça avantajlı olacaktır. Otellerin geniş kapasiteleri, hijyenik odaları ve iç acıcı dekorasyonları sayesinde gecenin yorgunluğunu üstünden atabilir; sana sunulan özel hizmetin tadını çıkarabilirsin. Ayrıca uzun yoldan gelen sevdiklerinin nasıl geri döneceklerini düşünmene gerek kalmadan anı yaşayabilirsin.

Düğün Fiyatları Otellerde Nasıl Belirleniyor?
Düğünün için ayırman gereken bütçeyi ya da otellerin fiyatlandırmalarını merak ediyorsan, aklında bir fikir oluşmasına yardımcı olalım hemen. Otellerin geneli fiyatlarını kişi başı rakam üzerinden belirliyor. Yemekli, yemeksiz veya kokteyl paketlerden birini seçiyor olman fark etmeden; toplu bir fiyat yerine kişi başı fiyat belirterek ilerliyorlar. Bu yüzden misafir sayına ve bütçene göre otelini seçmelisin.

Düğününün hangi gün olacağına karar veremediysen genel bir bilgi ile kararını netleştirmeni kolaylaştırabiliriz. Otellerin genelinde hafta içi-hafta sonu fiyat farkı pek olmuyor. Özellikle yemeksiz organizasyonlar için hafta içi ve hafta sonu fiyat farkı görülmese de yemekli bir düğün tercih edeceksen hafta sonu için fiyatlarda bir miktar artış yapılabiliyor.

Otellerin sunduğu paketleri değerlendirmek istersen, paketlerin içeriğine göre fiyat değişiklikleri olduğunu bilmelisin. Bazı paketlere konaklama dahil olurken bazıları ekstra ücret talep edebiliyor. O yüzden organizasyonun yanında fiyatı belirleyen en önemli unsurlardan biri misafirlerin ve senin otelde konaklayıp konaklamayacağınız diyebiliriz. Ayrıca balayı süiti kullanmak istiyorsan paket fiyatına dahil olup olmadığını öğrenebilirsin.

Düğünü yapmak istediğin tarihi önceden belirleyerek birçok fırsattan yararlanabileceğini biliyor muydun? Otellerin çoğu erken rezervasyon yaptıran müşterilerine belirli indirimler sağlıyor. Hatta bu indirimlerin yanında “Düğünümde her aksiliğe hazırlıklı olmalıyım.” diyorsan, esnek sözleşme fırsatını da yakalayarak düğününü garantiye alabilirsin. Otellerin sunduğu kampanyaları incelemek için mekan sayfalarını düzenli takip etmeni öneriyoruz. Biliyorsun fırsatları kaçırmamak lazım.

Sana Uygun Oteli Nasıl Seçersin?
Düğün yapacağın oteli seçmek kolay bir süreç değil fakat bu süreci senin için kolaylaştırabiliriz. Otel seçerken dikkat etmen gereken bir nokta, oteller hakkında yapılan değerlendirmeleri okumak ve otelleri birbirleriyle karşılaştırmak. Otelleri inceleyerek detaylı bilgilere ulaşabilir, yorumları okuyabilir ve daha önce o oteli deneyimlemiş kişilerin tecrübelerinden faydalanabilirsin.

Bir otelin senin isteklerini karşılamanın dışında bütçene uygun olması da önemli. Bütçenin çok üstünde fiyatlarla karşılaşıp bu güzel gününde zorlanmanı istemeyiz. Bu yüzden kendine uygun oteli seçerken fiyat aralığını, düğün paketlerine dahil olmayan ekstra hizmetleri ve yemekli-yemeksiz organizasyon fiyatları gibi detayları araştırabilirsin. Böylece sürpriz fiyatlarla karşılaşmadan bu güzel gününün tadını çıkarabilirsin.

Otelin konumunun senin ve misafirlerinin ulaşımı açısından önemli olduğunu biliyorsun. Şehir dışından gelen ve o bölgede yaşayan misafirlerinin rahat bir gece geçirmesi için daha merkezi konumda ya da ulaşım açısından toplu taşıma seçenekleri olan bir otel seçmen kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca otelde konaklamayacaksan, düğünün sonunda dönüş yolunu düşünmene gerek kalmaması oldukça önemli.

Otellerdeki Davetlerde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Düğün günü kusursuz bir servis hizmeti ve masaların doğru organize edilmiş olması o günün stresinin bir kısmını azaltacaktır. Bu sebeple güler yüzlü ve profesyonel hizmeti olan otelleri tercih etmen önemli.
  • Gece boyu yapılacak yemek veya kokteyl servislerinin aksamaması ve her şeyin uygun olarak ilerlemesi düğünün boyunca içinin rahat olmasını sağlayacaktır.
  • Hayallerindeki düğünün gerçekleştiği gece bütün gözler senin üzerinde olacak. Düğünden sonra bile salonun dekorasyonu ve gelinliğin en çok konuşulacak detaylardır. Bu yüzden düğün konseptinin gelinlikle uyumuna dikkat etmelisin.
  • En trend dekorasyonlar mı kullanıyor ya da zevkine hitap eden dekoratif eşyalar mevcut mu gibi detaylar gününü unutulmaz kılacak.
  • Yemekli bir düğün tercih ediyorsan, menü içeriğini düzenleyebilmen ve konuklarına sunacağın lezzetlerin önceden tadına bakmış olman önemli.
  • Otel düğünlerine ilişkin tüm detaylara ulaşmak istersen, bu sayfa üzerinden tüm detaylara ulaşabilirsin.
  • Özel beslenen misafirlerin için otellerin menülerinde vegan, vejetaryen, diyabet ve minik misafirlerin için çocuk menüleri gibi seçeneklerin olup olmadığını kontrol edebilirsin.
  • Sınırsız müzikle doyasıya eğlenmeye hazır mısın? Otellerin birçoğunda ışık, ses ve sahne hizmetleri pakete dahil olarak yer alsa da sahnenin içeriği senin isteklerine uyuyor mu diye bakmakta fayda var.
  • Canlı müzik opsiyonundan tut da eğlenmekten yorulmayanlar için after party alanına kadar birçok detaya dikkat etmen gerekiyor. Bu gibi konular eğlenceyi doruklara çıkaracak.

 

 

 

 

 

Neden Otelde Evlenmelisin? - Perakende.org