Perakende sektöründe iş süreçlerinde verimliliği artıracak çözüm odaklı yazılım ihtiyacını karşılamada Xpoda’nın No Code Low Code yaklaşımı fırsat sunuyor.
Rekabetin yoğun olduğu perakende sektöründe işletmeler için önde olmak çok önemli. İster küçük bir işletme ister büyük bir perakende zinciri olsun Xpoda, şirketlere yazılım geliştirme süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Klasik kodlama yöntemleri yerine Xpoda’nın No Code Low Code platformu sayesinde yazılım projeleri 20 kata kadar daha hızlı geliştirilebiliyor.
Xpoda’nın Low Code No Code platformu özellikle perakende satış işletmelerine özel olarak tasarlanmış bir dizi özellik ve avantaj sunmak üzere titizlikle hazırlandı. Platform; işletmelere envanter yönetimi, satış noktası (POS) entegrasyonu, müşteri içgörülerini öğrenme, çok kanallı satış imkanı, satış analizi yapma, promosyonlar ve indirimler oluşturma, satıcı yönetimi ve çalışan yönetimi imkanı sunuyor. Ayrıca iş verilerini koruması nedeniyle güvenli bir platform özelliği sunan Xpoda mobil olarak erişilebilir ve kullanıcı dostu. İhtiyaca göre geliştirilen yazılımlar, perakende süreçleri ve işletmenin hedefleriyle uyum sağlayacak şekilde özelleştirilebiliyor. Platform özel müşteri ve kişiselleştirme desteğini de sunuyor.
İş süreçlerindeki dijitalleşme şirketlerin verimliliğini artırıyor
Xpoda CEO’su Şenol Balo, dijital dönüşümün artık tüm işletmeler için kaçınılmaz olduğunu ve teknolojinin gerisinde kalan şirketlerin rekabet avantajı elde edemeyeceklerine dikkat çekti. Balo, “Çok büyük kurumlar göreceli olarak dijitalleşme sürecini daha önce başlattı ve daha bilinçli şekilde ilerliyorlar. Ancak artık değişim için küçük ya da büyük ölçekli şirket ayrımı kalmadı. Tüm şirketlerin operasyonlarını yazılım alt yapıları ile yönetmesi, iş süreçlerini izleyerek analiz edebilmelerine ve dolayısıyla verimliliklerini artırmalarına olanak sağlıyor.
Örneğin lojistik sektöründe, faaliyetler dijital ortamda yönetilmediğinde işlerin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesi imkansız. E-ticaret, üretim, servis gibi iş süreçlerine sahip sektörlerde dijitalleşme artık seçim değil, hayati bir zorunluluk haline geldi. Bu sürecin gecikmesi maalesef işletmelerin ömürlerinin son bulmasına neden oluyor” diye konuştu.
“Küçük ölçekli şirketlerin çözüm odaklı ve uygun maliyetli yazılımlara ihtiyacı var”
KOBİ’lerin, büyük ölçekli kurumların ve start-up’ların yazılım ihtiyaçlarının birbirinden farklı olduğunu belirten Balo, “Her şirketin kendi ihtiyacına yönelik uygun maliyetli yazılımlar ancak kodsuz yazılım ile sağlanabilir. Özellikle KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları yazılım için bir yazılımcı istihdam etmesine ya da dış kaynak için büyük bütçeler ayırmasına gerek yok. Onların raporlama, ödeme, sevkiyat takibi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği uygun maliyetli yazılımlara ihtiyacı var.
No Code Low Code yazılımlar ile bu şirketler, bir geliştiriciye bağımlı olmadan basit ve anlaşılır ara yüzlerle çözüm odaklı programlara sahip olabiliyor. Hatta bir geliştiricinin yaptığı uygulamayı başka geliştiricilerin kolaylıkla değiştirmesi ve güncellemesi de mümkün. Bu özellik sayesinde hibrit geliştirme modellerine geliştirilebiliyor. Ayrıca kendi girişimini kurmak isteyen start-up’lar da sunduğumuz hızlı geliştirme platformu sayesinde fikirlerini hızla yazılıma çevirip piyasaya sunabiliyor, aynı zamanda Xpoda iş ortağı olarak firmaların özel yazılım ihtiyaçlarına da cevap verebiliyor” dedi.
“İş dünyasının taleplerini karşılayacak yazılımcılar yetiştiriyoruz”
Yazılım geliştiricilerinin yeni teknolojileri öğrenmesi, daha esnek, hızlı ve verimli iş ortaya koymasının hem kendi kariyerleri hem de iş dünyası için büyük önem taşıdığının altını çizen Balo, şu bilgileri verdi: “Kurumlara yönelik iş uygulamaları alanında dijital dönüşüm projelerinin kod yazmadan geliştirilmesini sağlayan bir şirket olarak; düzenlediğimiz eğitimlerle bu süreci hızlandırırken uzun yıllardır sürdürdüğümüz eğitimleri ileri seviyeye taşıdık.
Tüm sürecini yönettiğimiz ‘Xpoda No Code Eğitimleri’ ile yazılım alanında olan ya da bu alana girmek isteyenlere özel 3 etaptan oluşan bir eğitim programı sunuyoruz. Bu kapsamda katılımcılara No Code ve Low Code teknolojilerini kullanarak yazılım geliştirme yetenekleri kazandırırken, bu yetenekleriyle geleceğin iş dünyasına hızlı bir giriş yapma fırsatı sunuyoruz. Eğitimi alanlar, klasik kodlama yöntemlerine göre çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yazılım geliştirmeyi öğrenirken iş dünyasındaki talepleri de karşılayacak yeteneklere sahip oluyor.”