2024 EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nde 100 üzerinden 80 puan alan Siemens, Platin madalya almaya hak kazandı. Siemens, dünya çapında değerlendirmeye dahil edilen 73.000 şirket arasından ilk yüzde 1 içinde yer almayı başardı.
EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi’nde 80 puan alan Siemens, en yüksek performansı ifade eden Platin madalyayı almaya hak kazandı. Teknoloji devi Siemens, bu puanla, iş dünyasında sürdürülebilirlik derecelendirmesi sağlayan öncü kuruluş EcoVadis’in dünya genelinde değerlendirmeye tabi tuttuğu yaklaşık 73.000 şirket arasından ilk yüzde 1 içinde yer aldı.
2021 yılında aldığı 19 puanı her sene yükselten Siemens, 2021 yılında aldığı Gümüş ve 2023 yılında aldığı Altın madalyanın ardından 2024 yılında Platin madalyaya layık görüldü. EcoVadis değerlendirmesi kapsamında çevre, çalışan ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik şeklindeki dört ana tema etrafında şekillenen 21 sürdürülebilirlik kriteri ele alınıyor.
Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Siemens Sürdürülebilirlik Küresel Başkanı Eva Riesenhuber, “Sürdürülebilirlik konusunda kararlılığımızın ispatı niteliğindeki bu başarıdan son derece gurur duyuyoruz. İş kollarımızın yüzde 90’ından fazlası sayesinde müşterilerimiz, karbonsuzlaştırma ve enerji verimliliği, kaynak verimliliği ve döngüsellik ile insan odaklılık ve toplumsal etki alanlarında sürdürülebilirlik noktasında olumlu etki yaratıyor. Sürdürülebilirlik alanında etkimizi büyütmeye kararlıyız” diye konuştu.
Siemens; çevre, sosyal ve yönetişim (ÇSY) hedeflerini ve sürdürülebilirliği, her açıdan ele alan DEGREE stratejik yaklaşımıyla belirliyor. Bu kapsamda, teknoloji devi, karbonsuzlaştırma, etik, yönetişim, kaynak verimliliği, fırsat eşitliği ve istihdam konularından oluşan altı eylem alanında titizlikle tanımlanmış ve ölçülebilir temel performans göstergeleriyle bütüncül bir yaklaşım benimsiyor.
EcoVadis’in sürdürülebilirlik derecelendirmeleri, BM Küresel İlkeler Sözleşmesinin On İlkesi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standartları ve ISO 26000 standardı gibi uluslararası sürdürülebilirlik standartlarına dayanıyor. Derecelendirmeler, performansa ilişkin kanıta dayalı analizin yanı sıra sürekli iyileştirme için eyleme geçirilebilir bir yol haritası temin ediyor.