Skip to content Skip to footer

Nesibe Koç: Yeni yatırımlarla yılsonuna kadar 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz

Lufian Genel Müdür Yardımcısı Nesibe Koç;

Ana trendler ve yenilikler hakkında bilgi verirken, dijital pazarlama çalışmalarını, online satış stratejisini, çevre dostu üretim süreçlerini, gelecek dönemdeki yatırım ve projelerini açıkladı.

Yeni sezona giriş yaparken Lufian’ın odaklanacağı ana trendler ve yenilikler hakkında bilgi verebilir misiniz?

29 yılı aşkın geçmişimizde olduğu gibi yeni sezonda da odaklandığımız ana nokta müşterilerimiz. Lufian olarak, güncel moda trendlerini yakından takip ederken; tüm bu trendleri müşterilerimizin beklentileriyle harmanlayan, müşterilerimize konfor – rahatlık sunan, onların deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan sürdürülebilir bir yaklaşım gözetiyoruz.

Ürünlerimizi tasarlarken müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini göz önünde bulundurarak, tasarım ve fonksiyonu bir arada sunuyoruz. Her bir müşterimizin kendine özgü tarzını temele alarak onlara pratik, dayanıklı ve konforlu bir deneyim yaşatmayı ve beraberinde stillerini tamamlayacak estetikle buluşturmayı çok önemsiyoruz. Zamana ayak uyduran ama zamanın çok ötesinde, müşterilerimizin hayatlarında fark yaratacak dokunuşlara imza atmayı da oldukça seviyoruz. Bu anlamda, stil ve performansı buluşturan yüksek teknoloji kumaşlarla tasarlanmış koleksiyonumuzu yeni sezonda müşterilerimizin beğenisine sunduk. Tasarımdan üretime, iplikten son aşamaya kadar her aşamasıyla özgün olan Lufian markamız bu özgünlüğünü, erkek giyim modasına yön veren uzmanlığı ile buluşturdu ve yeni sezonda Lufian kadın koleksiyonuna taşıdı. Kalıpların içinde yaşamaktan hoşlanmayan, kendi stillerini yaratmak isteyen kadınların vazgeçilmezi olacak birbirinden şık tasarımlar kadın müşterilerimizi bekliyor.

Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda zaten var olan ayakkabı koleksiyonumuzu da genişletmek üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kalite ve fiyat performansını maksimum oranda yakaladığımız yeni ayakkabı koleksiyonuyla mevcut ayakkabı modellerimizi ve tasarımlarımızı güncelleyerek daha fazla renk ve materyal seçeneği sağlıyoruz. İçimize oldukça sinen yeni koleksiyonumuzda müşterilerimize kalite ve şıklığı ön planda tutarak her zevke ve bütçeye uygun ayakkabılar sunacağız.

Burak Deniz ile iş birliğiniz nasıl gerçekleşti? Bu iş birliğinin arkasındaki hikâyeyi ve Lufian markası ve koleksiyonları üzerindeki etkisini bizimle paylaşabilir misiniz?

Bir marka için marka yüzü ile çalışmaya karar vermek ve bu seçimi yapmak, takdir edersiniz ki oldukça önemli. Uzun araştırmalar sonrasında verdiğimiz bu karardan, Burak Deniz ile yollarımızın kesişmesinden dolayı öncelikle çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim.

Bu seçimi yapmamızda etkili olan; Burak Deniz’in yaptığı her işte tam anlamıyla kendini ortaya koyması, bulunduğu her projede farkını fark ettirmesi, dahil olduğu tüm projelerde oynamaktan-role bürünmekten ziyade karakteri yaşaması… Lufian’ın modaya yön veren varlığı ile benzer olan tüm bu ortak özellikler bize Burak Deniz’i işaret etti. Yani kısaca “Kendi gibi olan”, güler yüzü ve dinamizmiyle Lufian ile uyum içinde olacak bir isim arayışımız vardı ve marka yüzümüzü belirlerken önceliğimiz marka değerlerimizi en iyi yansıtacak biri ile ilerlemekti. Bu doğrultuda, tüm bu beklentilerimiz bizi, tek bir kişide; tarzını çok beğendiğimiz, işlerini her zaman beğeni ile takip ettiğimiz Burak Deniz’de buluşturdu. Yaklaşık bir yıldır beraber çok güzel işlere imza attık, bu keyifli iş birliğimizin daha uzun soluklu olacağına da inanıyoruz.

Yeni koleksiyonda sürdürülebilir malzemelerin kullanımı veya çevre dostu üretim süreçleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Çevre dostu ve sürdürülebilir üretim yöntemleri hem markalar hem de tüketiciler için giderek daha önemli hale geliyor. Lufian olarak biz de sürdürülebilir materyaller ve üretim süreçlerine yatırım yapıyoruz.

‘Konfor’ çok önem verdiğimiz bir diğer tema. Rahat, çok yönlü ve şık parçalar üretiyoruz. Organik materyalleri minimalist bakış açımızla harmanlıyoruz ve dünyanın bu yönde seyrettiği rotayı anbean takip ediyoruz.

Lufian markasının dijital pazarlama ve online satış stratejisi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dijital pazarlama, müşterilerle etkileşim kurmak ve pazarlama stratejilerini geliştirmek için kritik bir alan. Aslında perakende sektörü olarak bildiğimiz bu alanda, teknolojiye ve online dönüşüm süreçlerine yatırım yaparak sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Dijital platformlarda ölçülebilir KPI’lar sayesinde dijital pazarlama stratejilerinin etkinliği takip edebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Dijital platformlar online pazarlarda stratejileri optimize etmeye imkan sağlıyor ve rekabet avantajı adına bu oldukça önemli. Aynı zamanda dijital pazarlama, ölçülebilir KPI’lar sayesinde geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla daha detaylı veri analizi sağlıyor. Haliyle dijital pazarlama stratejilerinin başarısını ölçmek ve optimize etmek daha kolay. Zamanla, geleneksel pazarlama payının dijital pazarlama tarafına kayacağı da muhtemel.

Bu hızlı gelişen, dönüşen dünyanın bizlere öğrettiği şey; kısa ve net mesajlar ile hedef kitleye ulaşmak önemli. Müşteriye geniş bir ürün yelpazesi sunan online platformlardaki rakiplerle rekabet edebilmek, geniş ürün seçeneği arasından öne çıkmak, müşterilerin dikkatini çekmek ve tercih edilir hale gelmek doğru dijital pazarlama teknikleriyle mümkün. Gelişen dijital dünyada, pazarlama stratejilerinizi sürekli olarak güncellemek ve takip etmek sürdürülebilir başarı için olmazsa olmaz. Bu noktada teknolojiyi ve dönüşümü pazarlama stratejilerinin merkezine yerleştirdiğimizi söyleyebiliriz.

Ayrıca, Türkiye pazarının yanı sıra uluslararası pazarlara da erişim sağlamak için online platformların stratejik bir şekilde kullanılması gerekiyor. Yeni pazarlara giriş yaparken online kanalların öncelikli olarak değerlendirilmesi, başarılı bir genişleme stratejisi için önemli bir adım. Online pazarlama ve satış kanallarını kullanarak yeni pazarlara hızlı ve etkili bir şekilde giriş yapmak ve büyüme potansiyelinizi artırmak oldukça mümkün.

Hedefleriniz ve planlamalarınız doğrultusunda gelecek dönemdeki yatırım ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızı koruyarak, kaliteli ürünlerimizi en hızlı ve güvenilir şekilde tüm dünyaya ulaştırmayı hedeflemekteyiz.  Bu doğrultuda yenilikçi bakış açımız ve inovatif ürünlerimiz ile ülkemizde öncü bir marka olarak edindiğimiz yeri; uluslararası arenada da genişletmek, dünya markası olma yolunda ilerlemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Markamız ve ülkemiz adına oldukça heyecan verici gelişmeler yaşadığımız bir dönemdeyiz ki Almanya’da çok kısa süre içinde tamamen kendi yatırımlarımızla bir mağaza açacağız. Sadece Avrupa’da değil markamızı uluslararası düzeye taşıyarak, büyümemize katkı sağlayacak diğer tüm pazarlarda da fizibilite çalışmalarımız sürüyor.

İç pazarda da genişleme stratejimiz hız kesmeden sürüyor. Yurt içinde yapacağımız yeni yatırımlarla yılsonuna kadar 150 mağazaya ulaşmayı ve daha çok müşteriyle buluşmayı hedefliyoruz.

Tüm bu büyümeye paralel olarak operasyonlarımızın hız kesmeden devam edebilmesi, lojistik altyapımızı güçlendirmek adına Çorlu’da büyük bir lojistik yatırım gerçekleştirdik. Ürünlerimizin depolanması, dağıtımı ve tedariki konusunda bize önemli bir avantaj sağlayacak olan bu lojistik merkezimiz, operasyonlarımızda bize hız kazandıracak.

Lufian olarak markamızı daha da ileriye taşımak için kararlı ve istikrarlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.