Skip to content Skip to footer

Başkenti kahve kokusu sardı, Bilkent Center’da dolu dolu üç gün yaşandı

20-21-22 Eylül tarihlerinde Bilkent Center’da gerçekleşen Ankara Coffee Festival, binlerce kahve tutkununun katılımı, canlı konserler, 20’den fazla seminer ve workshop ile sona erdi.

Başkentlilerle buluşan Ankara Coffee Festival 8. kez kapılarını Bilkent Center’da açarak binlerce kahve severi ağırladı. 200 marka, 151 standın kurulduğu festival birbirinden özel söyleşileri de ziyaretçiler ile buluşturdu. Yüzlerce çeşit kahvenin katılımcıların beğenisine sunulduğu festivalin ilk gününde ‘Fest Coffee Mission Türkiye Cupping, Demleme Atölyesi, Linol Baskı Tekniği ile Bardak Altlığı Tasarımı Atölyesi’ gibi pek çok workshop gerçekleşti. İkinci gününde ise ‘Moccamaster Evde Kahve Demleme Atölyesi, Kahveli Lezzetler, Gerçek Kahveyi Keşfet, Kendi Türk Kahveni Tasarla’ atölyeleri kahve severlerle buluştu. Son günün atölyeleri ise; ‘La Marzocco Home Workshop, Farro Topluluğundan Sandviç ve Kurabiye Hazırlama Atölyesi, Evde Nitelikli Türk Kahvesi Demleme, Kahveli Çikolata Yapım Atölyesi oldu.

Kahveye dair sohbetler

Kahveye dair sohbetlerin ve soru cevapların da gerçekleştiği festivalde; Kahvede Aroma ve Tat Oluşumu, Gastronomide Sütün Rolü ve Katkıları, Kahvenin İyileştirici Gücü: “Kahve ve Kozmetoloji”, Lavarla Talks sohbetleriyle kahve bilgisini üst seviyeye çıkaracak söyleşiler yapıldı.

Ankara Coffee Festival’de Müzik Ziyafeti

Katılımcılara kahve ve müzik keyfini bir arada sunan Ankara Coffee Festival’in ilk gün konukları Alaska, Seda Savaş, Misucmaker, Eda Toprak, Pandami Music oldu. İlk günün sahne kapanışını ise Selin Geçit gerçekleştirdi. Sıla Argun, Jumpin Cats, Kayıtsız, Tipsy, Melis Karaduman&Canay Doğan, Emir Yargın: Klas Pop’un sahne aldığı ikinci günün kapanış konuğu ise kendine has tarzı ile dikkatleri üzerine çeken Bedük oldu. Sevilen şarkılarını katılımcılar ile hep bir ağızdan seslendirdi. Son günün konukları ise; Göksu, Ekin Alkan, Kalabalıklar, Al’York, Deniz Tekin olurken, kapanışı sevilen şarkıları ile büyük beğeni toplayan Madrigal yaptı.

Gerçekleşen festival sonrası konuşan Bilkent Center AVM Müdürü Esat Aydın şunları söyledi: “Kahve tutkunlarını ağırladığımız büyük ve keyifli bir organizasyona 8. kez ev sahipliği yaptık. Çok büyük emekler ile hazırlanan stantlar, alanında uzman kişilerle gerçekleştirilen keyifli workshoplar ile renkli bir atmosferde unutulmaz anlara tanık olduk. Binlerce insanı ağırladığımız bu üç günde bizleri yalnız bırakmayan değerli ziyaretçilerimize, organizasyonu düzenleyen Dream Sales Machine ekibine, tüm iş ortaklarımıza, teknik-temizlik ve güvenlik arkadaşlarıma, Bilkent Center ailemize ve yönetim ekibimize teşekkür ediyoruz.” dedi.