Skip to content Skip to footer

Savaş Zafer Oğur: “2024’ün Hedeflerini Aştık: hummel Türkiye, 2025’e Hazır”

2024 yılının son çeyreği içerisindeyiz. Bu sene hummel için nasıl geçti? 2025 planlarınız arasında neler var?

Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de hedeflerimizi yakalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl, 6 yeni mağaza açılışı ve 6 mağaza renovasyonu gerçekleştirmiştik. Bu değişim sürecimiz, bu yılın da ilk yarısında 3 mağaza renovasyonu ile devam etti. 2024 yılının ilk yarı yılı sonunda, kendi perakende mağazalarımızda bir önceki yıla göre, aynı metrekarede yıldan yıla %70’lik bir ciro artışı gerçekleştirdik.

Sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda, önümüzdeki yıl için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yeni yatırımlar, iş birlikleri ve ürün geliştirme gibi birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Markamızın değerini önümüzdeki sezon daha da yükseltmek, stratejimizin merkezinde yer alıyor. Ekip olarak bu hedefe ulaşmak için, çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. hummel markasına olan ilginin her yıl artması bizleri son derece gururlandırıyor ve bu değeri daha da pekiştirmek için daha fazla gayret göstermeye teşvik ediyor.  Amacımız, bu güçlü ilgiyi karşılamak ve hummel kalitesini daha geniş bir kitleye ulaştırarak marka değerimizi artırmaktır.

Sektör ile alakalı kısa ve uzun vadeli beklentileriniz nelerdir?

Dijital dönüşümün özellikle son yıllarda hız kazanması, büyük markalar için göz ardı edilemeyecek bir durum. Biz de bu süreci yakından takip eden ve dijital dünyaya başından beri büyük önem veren bir markayız. Özellikle, gelişmiş AI modülü olan Getronkısaca, ürün talep tahmini programı– ile iş birliğimiz, dijital dönüşüm süreçlerimize katkı sağlıyor.

Mağazalarımızın hem görsel hem de hizmet kalitesini korumanın yanı sıra, dijital kanallarımızda da müşteri beklentilerini karşılamak bizim için büyük bir önem taşıyor. Uzun vadede, dijital çağda doğan yeni neslin satın alma gücünün artacağını ve online alışverişin çok daha büyük bir pay alacağını biliyoruz. Bu nedenle, global ölçekte hizmet veren markaların bu trendleri yakından takip etmesi ve teknolojik yatırımlarını bu alana yönlendirmesi gerektiğinin farkındayız. Gençlerin en çok ilgisini çeken konularda, fayda yaratmak ve heyecan uyandırmak için gerekli tüm adımları şimdiden planlarımıza dahil etmiş durumdayız.

Mağaza çalışanlarımız için yetenek yönetimi, performanslarını artırmak, motivasyonlarını yükseltmek ve kariyer gelişimlerini desteklemek bizim açımızdan çok önemli. Eşit popülasyon ve pozitif ayrımcılık ilkelerine de bağlı kalmaya değer veriyoruz. Kadın çalışanların iş gücüne katılımını önemsiyoruz. Mağazalarımızda görev yapan takım arkadaşlarımızın %51’i kadınlardan oluşuyor. Bu sayının daha da artmasını gönülden istiyoruz.

Global bir marka olan ve birçok ülkede faaliyet gösteren hummel, Türkiye’ye nasıl bakıyor?

hummel için Türkiye çok önemli bir merkez. Ülke genelinde 30 ilde yer alan 90 mağazamız ve toplamda 22.000 m² net satış alanımız ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Özellikle perakende alanında yaptığımız başarılı çalışmalar, globalin fazlasıyla ilgisini çekiyor ve memnuniyetlerini bize iletiyorlar. Yönlendirici ve liderlik edici bir rol üstlendik, bu kapsamda perakende mağazalarda geliştirdiğimiz DNA konseptimiz Türkiye’den çıkarak global ölçekte ilham oldu. hummel’ın dünya genelindeki merkezlerinde perakende ve mağazacılığın en büyük pazarı olmanın bilinciyle; daha çok insana dokunabilmek, kalitemizi daha fazla insanla buluşturabilmek, perakende anlamında yaptığımız iç ve dış iletişimlerle fark yaratacak işlere imza atmaya devam etmek için planlamalar yapıyoruz.

Üniversiteler ve özellikle üniversite öğrencileri sizin için çok önemli. Gençlere bu kadar önem vermenizin nedenleri nelerdir?

Bir spor markası olarak gençler, doğal olarak ana odağımızda yer alıyor. Hummel olarak, gençlerin kariyer planlarına destek olma misyonunu benimsiyoruz. Bu doğrultuda, sektöre istekli ve iyi eğitilmiş gençleri dahil etmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. hummel Perakende Akademi’sini kurarak, gençlerin kariyer yollarını daha parlak hale getirmek ve önlerini açmak istiyoruz. Bu alanda insan kaynakları ve eğitim departmanımızda önemli adımlar atmaya başladık.

Önceki sene aldığımız GPTW (Great Place to Work) sertifikamızı, yaratıcılığa alan açmamız, gençlere olan inancımız, hummel’ı aslında gençler için de bir cazibe merkezi haline getiriyor. Gelişmeleri takip eden, fikir sunan, yeniliklere açık olan gençlerimizin düşüncelerinden mümkün olduğunca faydalanmak istiyoruz.

Gençler için hazırladığınız yeni projeniz Bee Campus’ten de bahsetmek ister misiniz?

hummel’ın halihazırda özel fırsatlar imkanı sunan Bee Club sadakat programı bulunuyor. Bu program ile özel ürünlere erişim sağlamak, fırsatlardan öncelikli haberdar olmak gibi birçok kişiye özel ayrıcalığı üyelerimize sunuyoruz. Bee Campus ise, üniversiteli gençlerimiz için bu ayrıcalıkları bir adım daha ileri götürme hedefimiz neticesinde ortaya çıkan bir sadakat programı.

Gençlerin bizler için öneminden bahsetmiştim. hummel kalitesini, onlar için daha ulaşılabilir kılmak amacıyla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz. Bu hedef doğrultusunda, edu uzantılı mail adresine sahip tüm öğrencilerin belirli dönemlerde değil 365 gün boyunca büyük avantajlarla alışveriş yapmasına olanak sağlayan Bee Campus projemizi hayata geçirdik.

Sizin eklemek ya da bilgilendirme yapmak istediğiniz bir konu var mı?

2024 yılı Türkiye için ekonomik açıdan zor bir yıl oldu. Böyle dönemlerde alınan kararlar ve uygulanan stratejiler şirketler için çok daha belirleyici olmuştur. hummel olarak böyle bir dönemde 2024 hedeflerimize ulaşmanın ve yılı önemli bir büyümeyle noktalamanın eşiğindeyiz. Bu motivasyonla son çeyrek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye, perakende anlamında oldukça dinamik bir pazar. Bu tip durumlarda markaların birçok seçeneği göz önünde bulundurup kararlarını en doğru şekilde vermesi gerekiyor. Bunu yaparken de hızlı ve çevik olmaları fark yaratmalarını sağlıyor.

Bu bilinçle, sadece yönetim kadrosunun değil tüm ekiplerin sürece dahil olması büyük önem arz etmektedir. Ekiplerin kendi içlerinden başlayarak tüm iş ortaklarıyla sağlıklı bir ilişki içerisinde olması, doğru bilgilendirmeler yapmaları, herkesin sürece dahil olmasına olanak sağlayan düşünce paylaşımları, bağlılık ve motivasyonları, bizim hedeflerimize ulaşmamızı sağlayan unsurların başında geliyor. Kısacası hummel kültürünü ve değerlerini her seviyede uygulamak, bizleri başarıya ulaştırıyor.

Türkiye’de faaliyet göstermenin birçok avantajı da bulunuyor. Bunların başında Türk insanının güçlü ve azimli yapısı, zorluklar karşısında kolay pes etmemesi, dinamik ve çalışkan olması ama en önemlisi vizyonuyla fark yaratma potansiyeli geliyor. Bu özelliklerinden dolayıdır ki Türkiye perakende sektöründe yetişmiş birçok ismi uluslararası rollerde görmekteyiz. Bu sayının her geçen sene daha da artacak olması da hiç kimse için sürpriz olmayacaktır.

Son olarak, 2024 değerlendirmemde yeni mağazalarımızdan bahsetmiştim ama bizleri en çok heyecanlandıran gelişmelerden birini son bölümde de belirtmek isterim. En güncel DNA konseptimizi müşterilerimizle paylaşacağımız Tersane Park mağazamızı, gelecek senenin ilk çeyreğinde planlıyoruz. Bu vesileyle de herkesi hummel vizyonunu ve kalitesini görmesi için bu mağazamıza davet ediyorum.