Skip to content Skip to footer

ebebek’ten Sürdürülebilir Gelecek İçin Önemli Adımlar

Anne-bebek ürünleri sektörünün öncü markası ebebek, faaliyetlerinin çevresel, ekonomik ve sosyal etkilerini analiz edip fırsata çevirerek dünyanın sürdürülebilir geleceği için büyük değişimler oluşturuyor. Kategori 1 Doğrudan Sera Gazı Emisyonları’nı 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 25,1 oranında azaltan ebebek, sürdürülebilirlik projelerine bugüne dek 3,5 milyon TL’yi aşan yatırım yaptı. 2030 yılına kadar atık oluşumunu önleme, azaltma, geri dönüştürme ve tekrar kullanma yoluyla katı atık üretimini önemli ölçüde azaltılmayı hedefleyen marka, “Ambalaj Geri Dönüşüm Kumbarası”, “baby me Deterjan Dolum İstasyonu” ve “Benden Kardeşime Dönüşüm Sepeti” projeleriyle doğanın korunmasına yardımcı oluyor.

‘‘Birlikte Daha İleriye’’ mottosu ile iş süreçlerine sürdürülebilirlik faaliyetlerini de dahil eden ebebek, sürdürülebilir öncelikli yatırımlarıyla yalnızca dünyanın geleceğini değil finansal yönetim anlayışını da şekillendiriyor. Sağlam temellere dayanan ekonomik büyüme performansını sürdürülebilir odaklı Ar-Ge yatırımı, sera gazı emisyonlarını düşürme ve atık miktarını azaltan projelerle destekleyen ebebek, benimsediği çok yönlü sürdürülebilirlik politikası ile sektörünün öncüsü olmayı sürdürüyor.

Ar-Ge projeleriyle iş akışında verimlilik ve optimizasyon

Strateji ve hedefler doğrultusunda ekonomik performansı daha da iyi hale getirmenin yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda da öncü faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyleyen ebebek Grup CEO’su Halil Erdoğmuş, “51 kişilik ekiple devam ettiğimiz Ar-Ge faaliyetlerine şimdiye dek 3,5 milyon TL’yi aşan bir yatırım yaptık. Bunun sonucunda Ürün ve İndirim Oranlarına Göre Düzenlenmiş Satış Tahminleme (What-If) ve Ürün Yaşı İşleme (P-A-P) isimli projelerimizi geliştirdik. Yapay Zekâ Satış Tahminleme, Gamification, Yazılım Test Otomasyonu projemizi de sürdürüyoruz. Ar-Ge destekli bu projelerimiz ile gerçek zamanlı iş akışında verimlilik ve optimizasyon, önceliğimiz arasında yer alıyor” dedi.

Bugüne dek 1.887 adet ambalajı geri dönüştürdü

Sürdürülebilirliğin temelleri arasında yer alan geri dönüşüm ve yeniden kullanım konularına da ağırlık vererek iş süreçlerine yön verdiklerini belirten Erdoğmuş, “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ndan biri olan Sorumlu Üretim ve Tüketim Amacı kapsamında 2030 yılına kadar atık oluşumunu önleme, azaltma, geri dönüştürme ve tekrar kullanma yoluyla katı atık üretimini önemli ölçüde azaltılmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda ‘Bebeğiniz için daha az plastik, daha temiz bir gelecek!’ diyerek hayata geçirdiğimiz Ambalaj Geri Dönüşüm Kumbarası projemiz ile sera gazı emisyonunu azaltmayı, geri dönüşüm oranını artırmayı ve döngüsel ekonomiye katkı sunmaya gayret ediyoruz. Projemiz sayesinde ebebek’ten satın alınan plastik, cam ve metal ambalajlı ürünler geri dönüştürülebiliyor. Bugüne kadar 1.887 adet ambalajı geri dönüştürdüğümüz projemizde yıl sonu hedefimiz 3.000 adet ambalajı geri dönüştürmek.

10.068 plastik şişe çöp olmaktan kurtarıldı

Atıksız bir dünya hedefiyle Gelecek Bebeklerin” sloganıyla hayata geçirdikleri baby me Deterjan Dolum İstasyonu projesi ile 10.068 plastik şişeyi çöp olmaktan kurtardıklarını kaydeden Erdoğmuş, “Proje kapsamında şirketimizin öz markası olan baby me’nin deterjan, yumuşatıcı gibi ürünleri için yeniden doldurma imkânı sunuyoruz. Bu sayede bebeveynler seçili mağazalarımızda yer alan dolum istasyonlarındaki deterjanları yüzde 30 indirimle daha uygun bir fiyata doldurabiliyor. Çevresel sürdürülebilirliği destekleyen ve çevre dostu bir yaşam tarzını benimsemek isteyen bebeveynleri teşvik eden bu projemiz ile bugüne kadar 2.400 tekil kullanıcıya ulaştık. Tasarruflu yanı ile aile bütçesine de katkı sunan projeyi tercih eden bebeveyn sayımız her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı.

Kıyafet ve oyuncaklar deprem bölgesi için yeniden değer kazandı

Hem çevresel hem toplumsal değer yaratmayı gözettikleri Benden Kardeşime Dönüşüm Sepeti projesine de değinen Erdoğmuş, şu bilgileri aktardı: “Döngüsel ekonomi modelini benimsediğimiz bu proje ile kullanılmayan bebek kıyafetleri ve oyuncaklarını toplayarak ihtiyaç sahibi bebekli ailelerin kullanımına sunuyoruz. 2023 yılında yaşadığımız ve hepimizin derin üzüntü duyduğu depremlerin ardından Benden Kardeşime Dönüşüm Sepeti projesi kapsamında toplanan 38.734 adet ürünü, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi bebekli ailelere göndererek destek olduk.”

Kategori 1 Doğrudan Sera Gazı Emisyonlarında yüzde 25,1 azaltım sağlandı

“Genel çevresel etkilerimizin yalnızca doğrudan operasyonlarımızla ilgili değil dolaylı faaliyetlerimiz yoluyla da oluştuğunun bilincindeyiz” diyen Erdoğmuş, tüm değer zincirini gözeterek tedarik süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirmek adına hem çevre yönetimi hem de emisyon yönetimi boyutlarında adımlar atıklarını belirtti.  Erdoğmuş, “2022 yılından bu yana faaliyetlerimiz sonucu açığa çıkan emisyon verilerinin hesaplamasını yapıyor, elde ettiğimiz s0nuçları kamuoyuna duyuruyoruz. 2023 yılında Kategori 1 Doğrudan Sera Gazı Emisyonlarımızda önceki raporlama yılımıza göre yüzde 25,1 oranında bir azaltım sağladığımızı memnuniyetle paylaşıyoruz” dedi.