Skip to content Skip to footer

Kohl’s satışları düşse de özel markalarla güçlü dönüş planlıyor

Kohl’s, 2025’in ikinci çeyrek sonuçlarında net satışlarda %5,1, benzer mağaza satışlarında ise %4,2 düşüş açıkladı. Buna rağmen şirket, beklentilerin üzerinde bir performans gösterdi. Faaliyet kâr marjı 28 baz puan artarak %39,9 seviyesine yükseldi. Net kâr ise geçen yılın aynı dönemindeki 66 milyon dolardan 153 milyon dolara çıktı. Ancak bu artışta, kredi kartı komisyonlarıyla ilgili bir davadan elde edilen 129 milyon dolarlık tek seferlik gelir etkili oldu. Bu gelir hariç tutulduğunda net kârın aslında %60’ın üzerinde gerilediği görülüyor.

Özel Marka Hamlesi

Şirket, toparlanma stratejisinin merkezine özel markalarını yerleştiriyor. Özellikle Tek Gear, Simply Vera Vera Wang, Lauren Conrad ve FLX markalarının satışları dikkat çekiyor. Yeni tanıtılan Miryana, Hotelier ve Mingle & Co. markaları da tüketici ilgisiyle karşılanıyor. Kohl’s ayrıca, aktif giyim markası FLX’i çocuk kategorisine genişletmeyi ve 300 mağazada satışa sunmayı planlıyor.

Tüketici Eğilimleri ve Fiyat Hassasiyeti

Sonuçlar, tüketicilerin hâlâ baskı altında olduğunu ve harcama konusunda daha seçici davrandığını ortaya koyuyor. Özellikle orta ve alt gelir grubundaki tüketicilerin, daha uygun fiyatlı ürünlere yöneldiği görülüyor. Bu nedenle Kohl’s, özel marka portföyünü güçlendirirken aynı zamanda indirim ve kupon kampanyalarını da artırıyor.

Yıl Sonu Beklentileri

Kohl’s, yıl sonu için net satış düşüşü beklentisini %5–6 aralığına, benzer mağaza satış düşüşünü ise %4–5 aralığına çekti. Faaliyet kâr marjındaki artış beklentisi ise 30 baz puan olarak güncellendi. Şirket, satış tarafında güçlü bir toparlanma beklemese de kârlılığını korumayı hedefliyor.