Koşu severlerin merakla beklediği 13. Eker I Run, “Koşmak Gerek” temasıyla 3-4 Ekim tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek. 13. Eker I Run, geçmiş yıllarda olduğu gibi profesyonel sporcularla birlikte koşuya ilgi duyan herkesin katılımıyla yapılacak. Eker I Run’da kurumlardan ve şirketlerden ekipler de koşacak. Çalışanlar sağlıklı yaşam için adım atarken, kurumlar arasında keyifli bir mücadele yaşanacak. 93 kurumsal takım ve 1.649 çalışanın yer aldığı geçen yılki organizasyonun ardından, 13. Eker I Run’da daha fazla kurumun koşu parkurlarında yer alması hedefleniyor.
Eker Süt Ürünleri tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen Eker I Run, 13. yılında da farklı yaş ve seviyelerden binlerce koşucuyu Bursa’da buluşturmaya hazırlanıyor. “Koşmak Gerek” mottosuyla 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda, bireysel katılımcıların yanı sıra kurumların oluşturduğu koşu takımları da parkurlardaki yerini alacak.
Sporun birleştirici gücünü koşu, eğlence ve iyilikle buluşturan Eker I Run, çalışanların birlikte hareket ederek sağlıklı yaşam için adım atmasına olanak sağlıyor. Farklı departmanlardan çalışma arkadaşlarını aynı takımda buluşturan kurumsal koşu deneyimi, ekip ruhunu ve kurum içi iletişimi desteklerken, organizasyon parkurlarında şirketler arasında keyifli bir rekabet ortamı da oluşturuyor.
Geçen yıl 93 kurumsal takım, 1.649 çalışan koştu
Eker I Run’ın dikkat çeken katılım gruplarından biri olan kurumsal takımlar, her yıl organizasyonun önemli bir parçasını oluşturuyor. 2025 yılında düzenlenen 12. Eker I Run’da 93 kurumsal takım, toplam 1.649 sporcuyla mücadele etti. 13. Eker I Run’da ise kayıt süreci devam ederken, kurumların ekiplerini oluşturarak organizasyona katılması bekleniyor. Kurumsal ekipler; kendilerine uygun parkurlarında mücadele ederek hem bireysel hedeflerini gerçekleştirme hem de kurumlarını takım halinde temsil etme fırsatı buluyor.
Organizasyonda parkurlardaki performanslarıyla öne çıkan ilk üç kurumsal takıma ödül töreninde kupa veriliyor. Kurumsal kayıt yaptıran ekipler ayrıca indirimli kayıt avantajından faydalanabiliyor. Kurumlar ve koşu takımları, ekiplerini oluşturarak 13. Eker I Run’ın bir parçası olmak için ekerkosu.com üzerinden kayıt yaptırabiliyor.
Farklı mesafeler, ortak hedef
- Eker I Run kapsamında 42K Maratonu ve 15K ile 5K yarışlarının yanı sıra Özel Sporcular Koşusu ve 6-12 yaş arasındaki çocukların katılacağı “Minik Adımlar” Koşuları gerçekleştirilecek. 3 Ekim’de Hüdavendigar Parkı’nda düzenlenecek Shake Out Run ve “Köpeğin İle Koş” etkinlikleriyle başlayacak organizasyon, 4 Ekim’de farklı parkurlarda devam edecek. 4 Ekim’de Eker Meydan’da kurulacak festival alanında dans gösterileri, DJ performansları ve sponsor markaların aktiviteleri de katılımcılara gün boyunca keyifli anlar yaşatacak.
Destekçiler Eker I Run’a güç katıyorEker I Run, Eker Süt Ürünleri’nin ev sahipliğinde; Bursa Büyükşehir Belediyesi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ Alan Başkanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin Resmi Partnerliğiyle gerçekleştiriliyor. Adım Adım oluşumu organizasyonun Sosyal Sorumluluk Partneri olurken; She Races, World Athletics, World’s Marathons ve Abbott World Marathon Major uluslararası partnerler arasında yer alıyor.
Etkinliğe ayrıca Eker Meydan, Romatem, GA Endurance & Coaching, KIA Şentürk, Bosphorun Quarter Marathon, Medicana, Sultan, Mutlu Makarna, Powerapp, Oses Çiğ Köfte, Bursa Teleferik, Yonca Cimnastik, Mac Fit, Kentvizyon, Hisar Reklam, Aloft Bursa Hotel, Kayra Yemek, Mcr Racesetter, ÜÇGE, Revego ve Plus Timing katkılarıyla destek veriyor.
