Skip to content Skip to footer

Beta Gıda, atık yönetiminde yenilikçi dönüşümlere imza atıyor

TAİDER iş birliği ile Beta Gıda’nın kağıt filtre atıkları sanat eserine dönüştürüldü

Beta Gıda, üyesi olduğu TAİDER’in Kültür ve Sanat Komitesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ‘Sanayiden Sanata’ projesi ile atık yönetiminde yenilikçi bir dönüşüme daha imza attı. Taider ile birlikte yürütülen proje kapsamında, Beta Gıda’nın poşet çay üretiminde kullandığı kağıt filtre atıkları ‘Yuva’ isimli sanat eserine dönüştü. Eserde; Beta Tea’nin rooibos, yasemin incisi, mavi kelebek sarmaşığı ve nar çayları kullanılarak doğal bir renklendirme sağlandı.

Beta Gıda, sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde bilimin ışığındaki inovatif çalışmalarına devam ediyor. Atık yönetimi alanında önemli Ar-Ge çalışmaları yapan Beta Gıda; üniversiteler, dernekler ve sanayi iş kolları ile de ortak projelere imza atıyor. Beta Gıda son olarak, üyesi olduğu TAİDER (Aile İşletmeleri Derneği) Kültür ve Sanat Komitesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ‘Sanayiden Sanata’ projesi için potbags (kağıt filtre) çay üretim atıklarını iletti. Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisi Berçem Demir de, proje kapsamında bu atıklardan “Yuva” adını verdiği bir sanat eseri ortaya çıkardı. Eserin renklendirmesi tamamen doğal olan Beta Tea’nin rooibos, yasemin incisi, mavi kelebek sarmaşığı ve nar çayları ile gerçekleştirildi.

Üretilen eserler, ilerleyen dönemlerde sergilenecek

‘Sanayiden Sanata’ projesi ile firmaların üretim süreçlerinde ortaya çıkan atıkların, sanatsal ve işlevsel ürünlere dönüştürülmesi hedefleniyor. Sürdürülebilirlik ve yenilikçilik yoluyla sanayi atıklarının değerli sanat eserlerine dönüştürülmesi amaçlanan projede, çevre bilincini artırmak ve endüstriyel süreçlerde sürdürülebilir uygulamalara teşvik etmek planlanıyor. Taider tarafından sürdürülen çalışmaların, ilerleyen dönemlerde sergilenmesi amaçlanıyor.

“Atık kağıt çay filtrelerinden, bir sanat eseri elde edildi”

Beta Gıda’nın her yıl Ar-Ge’ye önemli yatırımlar yaptığına değinen Beta Gıda AR-GE Müdürü Yazgül Uğur, çayın Türk kültüründeki yerine ve ‘Sanayiden Sanata’ Projesi’ndeki rolüne ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Üyesi olduğumuz TAİDER ile iş birliğinde hayata geçirilen ‘Sanayiden Sanata’ projesi atık yönetimine verdiğimiz değeri vurgulayan önemli bir proje oldu. Fabrikalarımızda poşet çaylarda kullanılmak üzere üretilen kağıt filtrelerin bir bölümü kullanılmaz hale geliyor. Biz de atık malzemelerimizin yaratıcı bir şekilde değerlendirilmesi için proje kapsamında Taider ile iş birliği yaparak kağıt çay filtrelerimizin ‘Yuva’ adını verdiğimiz bir sanat eserine dönüştürülmesini sağladık.  Çayın sıcak ve samimi enerjisini ışıkla ve renklerle birleştirerek ortaya koyan eser, aynı zamanda çayın Türk kültüründeki yerine de anlamlı bir çağrışım yapıyor. Türkiye çay sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran Beta Gıda olarak, alanında uzman ve tecrübeli Ar-Ge kadromuz ile yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda her yıl önemli Ar-Ge yatırımları yapıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de yatırımlarımıza ve iş birliklerimize devam edeceğiz.”

Kurum Sayfasina GIT 200 x 70 piksel