Kervan Gıda; 340 bin metrekarelik Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi ile karbon ayak izini yılda 24 bin ton azaltacak. Manisa, Akhisar’da 20 milyon 750 bin dolarlık yatırımla hayata geçen GES projesi ile enerji ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılayacak.
Türkiye’deki en fazla yumuşak şeker üretim kapasitesine sahip Kervan Gıda, yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmalarına devam ediyor. Şirket; Manisa, Akhisar’da 340 bin metrekarelik alanda kurulu GES projesiyle yılda 20 bin ton karbon ayak izini azaltıyor.
“Enerji ihtiyacımızın yüzde 100’ünü GES projemizden sağlıyoruz”
Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından biri olarak, dünya şirketi olma yolunda gezegene sahip çıktıklarını belirten Kervan Gıda Genel Müdürü İdris Can, “Sürdürülebilir adımlarla çevreye, insana, doğaya değer katmak, öncelikli hedefimizi oluşturuyor. Üretimlerimizde, dünyadaki kaynakların sonsuz olmadığı bilinciyle, çocuklarımıza özenle korunmuş bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. Kervan Gıda olarak, kullandığımız yüksek teknolojili ekipmanlar, yenilenebilir enerjiye yaptığımız yatırımlar ve çevre risk analizlerimiz sayesinde çevresel etkilerimizi yönetiyoruz. Gelecek vizyonumuz, sadece markamızı büyütmek değil aynı zamanda toplumumuza ve çevremize katkıda bulunurken, daha iyi bir dünya yaratmak üzerine kurulu. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz projemiz ile enerji ihtiyacımızın yüzde 100’ünü GES santrallerimizden sağlıyoruz” diyor.
“Yılda 24.000 ton karbon ayak izini azaltıyoruz”
20 milyon 750 bin dolarlık Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımıyla, 340 bin metrekarelik bir alanda, sürdürülebilir bir gelecek inşa ettiklerini belirten İdris Can, sözlerine şöyle devam ediyor: “Manisa Akhisar lokasyonumuzda 45.000 adet 550 W HT panellerle donatılmış, 25.000 kWp kurulu panel gücüne sahip devasa bir enerji santrali kurduk. Kervan Gıda olarak; Güneş Enerjisi Santralleri projemizle yıllık 40.000.000 kWh elektrik üretimiyle geleceğin enerjisini bugünden sağlıyoruz. Yılda 460.000 ağaç dikmeye eşdeğer olan bu proje sayesinde, yıllık 24.000 ton karbon ayak izini azaltarak, doğamıza can katıyoruz.”