Skip to content Skip to footer

Türk Henkel 60’ıncı yılında, hayatın her alanında

Türk Henkel, hayata taşıdığı birçok ilk ve başarıyla ülkemizde 60 yılı geride bıraktı.

Dünya genelinde 56 ülkede, 50 bini aşkın çalışanıyla 148 yıldır faaliyet gösteren Henkel, bu yıl ülkemizdeki 60’ıncı yılını geride bıraktı. Türk Henkel, “hayata değer katan yeniliklerle” ulaştığı 60’ıncı yılda Türkiye’nin toplumsal hafızasında yer eden birçok ilki gerçekleştirirken, marka ve ürünleriyle de evlerin vazgeçilmezi oldu.

Ülkemizdeki yolculuğuna 1963 yılında İstanbul Gebze’de faaliyete geçen fabrikasıyla başlayan Türk Henkel, 60 yıl içinde inovatif ürünleriyle Türk insanının hayatına değer katan birçok yeniliğe imza attı. Türk Henkel, Türkiye’nin ilk sıvı bulaşık deterjanı Pril, ilk deterjanı Tursil, ilk yumuşatıcısı Vernel, ilk sıvı saç kremi Gliss, dünyanın ve Türkiye’nin ilk stick yapıştırıcısı Pritt gibi, her biri kendi alanlarında ilk olan markaları tüketicilerin kullanımına sundu. Bugün Yapıştırıcı Teknolojileri ve Tüketici Markaları İş Birimlerinde toplam 34 markası bulunan Türk Henkel, 60 yıldır hayatımızın her alanında var. Deterjan, şampuan, kırtasiye malzemeleri gibi hızlı tüketim ürünlerinin yanı sıra endüstriyel ürünleri ile de her birimizin televizyonunda, akıllı telefonunda, arabasında; kısacası her yerde Henkel’in ürünlerini görmek mümkün. Türk Henkel markaları, geçtiğimiz bir yıl boyunca ülkemizdeki 100 haneden 90’ında mutlaka kendine yer buldu.

Türk Henkel, markalarıyla pazara yön veriyor…

Türk Henkel bugün, markaları, yenilikleri ve teknolojileriyle içinde bulunduğu pazarları şekillendirirken, endüstriyel ve tüketici alanlarında da pazara yön veriyor. Türk Henkel’in Tüketici Markaları İş Birimi, kendi içinde Çamaşır ve Ev Bakım, Saç Bakım ile Profesyonel Saç Bakım olmak üzere 3 alt kategoriye ayrılıyor. Şirketin, Çamaşır ve Ev Bakım’da Persil, Tursil, Perwoll, Vernel, K2R, Pril ve Bref olmak üzere toplam 7 markası bulunuyor. Türk Henkel, Saç Bakım’da ise Schwarzkopf Gliss, Blendax, Syoss, Palette, Schwarzkopf Root Retoucher, Men Perfect ve Schwarzkopf Taft markalarını pazara sunuyor. Igora, Blond Me, Indola, Osis, Silhouette, Session Label, Fibre Clinix, BC Bonacure, Authentic Beauty Concept ile Alterna markaları da şirketin Profesyonel Saç Bakımı’ndaki marka portföyünü oluşturuyor. Türk Henkel, Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi’nde ise 10 marka ile pazara öncülük ediyor. Bu markalar, Technomelt, Aquence, Bonderite, Teroson, Loctite, Pattex, Sista, Ceresit, Pritt ve Tangit olarak sıralanıyor.

Türkiye’ye 65 milyon Euro’luk yatırım…

Son dönemde Türkiye’ye 65 milyon Euro tutarında bir yatırım gerçekleştiren Türk Henkel bugün, yaklaşık 1.000 kişilik ekibiyle, İstanbul’da Gebkim Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikası, Tuzla Yapıştırıcı Teknolojileri ve Saç Bakım Ürünleri Fabrikası ile Ankara Tüketici Markaları Fabrikası olmak üzere, Türkiye’de 3 noktada üretim gerçekleştiriyor. Hem ülke ekonomisine hem istihdama katkı sağlıyor. Tüketici Markaları İş Birimi’nde, Çamaşır ve Ev Bakım kategorisindeki ürünlerin yüzde 80’e yakını Türkiye’de üretiliyor. Persil, Tursil, Perwoll, Vernel ve Pril elde yıkama bulaşık deterjanları, Türkiye’de üretilen markalar arasında. Türk Henkel’in Saç Bakım kategorisi altında satışa sunduğu ürünlerin ise yüzde 76’sı ülkemizde üretiliyor. Blendax, Syoss şampuan ve saç bakım kremleri ile Gliss ürünlerinin birçoğunun üretimi ülkemizde gerçekleştiriliyor. Türk Henkel’in Yapıştırıcı Teknolojilerinde Türkiye’de ürettiği markalar ise Loctite, Technomelt, Bonderite, Teroson, Aquence, Sista ve Ceresit… Bu da şirketin, Yapıştırıcı Teknolojilerinde ülkemizde satışa sunduğu ürünlerin üçte ikisine karşılık geliyor.

34 markanın büyük bölümü, pazarlarında lider ya da ilk 3’te…

İçinde bulunduğu pazarların büyümesinden daha fazla büyüme hedefiyle hareket eden Türk Henkel’de, 2023 yıl sonu itibarıyla hem tüketici ürünleri alanında hem de yapıştırıcı teknolojilerinde çift haneli büyüme öngörülüyor. Şirketin, Tüketici Markaları ve Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimlerinde bulunan 34 markasının büyük bölümü de pazarlarında lider konumda ya da ilk 3 içinde yer almayı sürdürüyor. Türk Henkel, yıllardır Henkel’in global büyümesine en çok katkı sağlayan ilk 10 ülkeden de biri konumunda… Son 5 yılda özellikle endüstriyel iyileştirmeler, endüstri 4.0 altyapısı ve sürdürülebilirlik gibi alanlara yatırım gerçekleştiren Türk Henkel’de hedef, 2024 yılında yatırımları artırarak bu büyümeyi daha da hızlandırmak.

Henkel’de yatırımların odak noktasında sürdürülebilirlik var…

Henkel’in globalde gerçekleştirdiği yatırımların odak noktalarından birini de sürdürülebilirlik konusu oluşturuyor. Henkel‘de ortak amaç, “Gelecek Nesiller İçin İyiliğe Öncülük Etmek“ olarak ifade ediliyor. Bu noktadan hareketle Henkel, 2030 ve sonrası için global sürdürülebilirlik stratejisinin çerçevesini de çoktan çizmiş durumda. Şirket, 2030’a kadar operasyonlarını iklim pozitif hale getirmeyi, 2025’e kadar tüm yönetim seviyelerinde cinsiyet eşitliği sağlamayı, toplum eğitimi programlarını ve gönüllülük faaliyetlerini genişletmeyi ve ambalajları %100 geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir şekilde tasarlamayı hedefliyor. Türk Henkel, geçtiğimiz dönemde de ülkemizde sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar atmış durumda. Türk Henkel’in Tüketici Markaları İş Birimi’nde şu anda ürettiği tüm ürünler %100 geri dönüştürülebilir ambalaja sahip. Ürünlerde kullanılan ham madde ve ambalaj malzemeleri de sürdürülebilir kaynaklardan temin ediliyor. Henkel’in Tüketici Markaları fabrikaları içinde yağmur suyu geri kazanımını hayata geçiren ilk fabrika ise Türk Henkel’in Ankara Fabrikası oldu. Türk Henkel ayrıca, İstanbul Tuzla’daki Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikası’nı da karbon nötr hale getirdi. Bu fabrika şu anda Hindistan, Orta Doğu ve Afrika (IMEA) bölgesinde karbon nötr özelliğindeki ilk iki Henkel tesisinden biri.

 

Türk Henkel 60’ıncı yılında, hayatın her alanında - Perakende.org