Karma Grup tarafından düzenlenecek Temel Proses Validasyonu Eğitimi’nde, üretim süreçlerinin istenen kaliteyi sürekli sağlayıp sağlamadığının nasıl doğrulandığı ele alınacak. ODTÜ’de gerçekleştirilecek programda, Prof. Dr. Hami Alpas katılımcılarla buluşacak
Karma Grup, gıda ve ilgili üretim sektörlerinde faaliyet gösteren profesyonellere yönelik Temel Proses Validasyonu Eğitimi’ni 12 Mayıs’ta Ankara’da düzenleyecek. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi B Salonu’nda gerçekleştirilecek eğitim, 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacak.
Prof. Dr. Hami Alpas’ın eğitmen olarak yer alacağı programda, proses validasyonunun temel prensipleri ele alınacak. Eğitimde, üretim ve kontrol süreçlerinde kullanılan yöntem ve ekipmanların istenen kaliteyi sürekli sağlayıp sağlamadığının nasıl doğrulanacağı katılımcılara aktarılacak.
![]()
Program kapsamında; validasyon öncesi hazırlık aşamaları, validasyon ve yeniden validasyon süreçleri ile dokümantasyon ve raporlama yöntemleri detaylı şekilde ele alınacak. Ayrıca temizlik ve sanitasyon validasyonu, CIP süreçleri, risk değerlendirmesi, veri analizi ve sürekli iyileştirme stratejileri gibi başlıklar da eğitim içeriğinde yer alacak.
Örnek uygulamalar ve olgu sunumlarıyla desteklenecek eğitimde, katılımcıların teorik bilgileri pratikle pekiştirmesi hedefleniyor. Eğitim, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) ve ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
Program, gıda ve gıdaya eşdeğer üretim sektörlerinde kalite, üretim ve laboratuvar alanlarında görev yapan sektör çalışanları ve yöneticilerine yönelik olarak planlandı.
