Watsons Türkiye, KEDV iş birliği kapsamında KUŞAKK Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti. L’Oréal Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilen buluşmada kooperatifte üretim yapan kadınlar; cilt bakımı, cilt analizi ve makyaj atölyelerinden oluşan özel bir güzellik ve bakım deneyimi yaşarken, günlük hayatın yoğun temposuna keyifli bir ara verdi.
Türkiye’nin öncü güzellik ve kişisel bakım perakende markası Watsons Türkiye, kadınların emeğini ve üretimini destekleyen çalışmalarını, güzellik ve bakımın iyi hissettiren dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. Bu yaklaşımın bir parçası olarak Watsons Türkiye, 30 Eylül’de Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliği kapsamında KUŞAKK Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti. L’Oréal Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilen buluşmada, kooperatifte üretim yapan kadınlara günlük işlerinin yoğunluğundan uzaklaşıp kendilerine zaman ayırabilecekleri keyifli bir deneyim sunuldu.
Etkinlikte güzellik ve bakımın farklı adımları keşfedilirken, cilt bakımı ve analiz çalışmasıyla başlayan program, makyaj atölyesi ile devam etti. Toplam üç saat süren buluşmada 1,5 saatlik cilt bakımı ve analiz çalışmasının ardından 1,5 saatlik makyaj atölyesi gerçekleştirildi. Watsons Türkiye’nin bölgedeki sürdürülebilir yaşam elçileri ve güzellik uzmanları da buluşmaya katılarak bu keyifli deneyime ortak oldu.
Kadın Kooperatiflerinde Güzellik ve Bakım Buluşmaları
Günlük hayatın sorumlulukları arasında kendine zaman ayırmak çoğu zaman geri planda kalabiliyor. Watsons Türkiye’nin kadın kooperatiflerine yönelik buluşmaları ise güzellik ve bakımı yalnızca bir hizmet ya da rutin olmaktan çıkararak, kadınların kendilerini iyi hissedebilecekleri keyifli bir deneyime dönüşüyor.
Kuşadası ziyareti, Watsons Türkiye’nin KEDV iş birliği kapsamında gerçekleştirdiği ikinci kooperatif buluşması oldu. İlk ziyaret, 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında L’Oréal Türkiye iş birliğiyle Gaziantep’teki Ninemin Sandığı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne gerçekleştirilmişti. Watsons Türkiye ve L’Oréal Türkiye, kadın kooperatifleriyle gerçekleştirdikleri bu buluşmaları farklı deneyimlerle zenginleştirerek önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyor.
Kadınların Emeğine 11 Milyon TL’lik Katkı
Watsons Türkiye, Watsons İyilik Hareketi kapsamında kadınların üretime ve ekonomik hayata katılımını destekleyen KEDV iş birliğini 2020 yılından bu yana sürdürüyor. Kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri hiçbir kâr amacı gütmeden müşterileriyle buluşturan Watsons Türkiye, bugüne kadar kadın üreticilere yaklaşık 11 milyon TL’lik ekonomik katkı sağladı.
Kadınların emeğini ve üretimini destekleyen Watsons Türkiye, bu iş birliğini ekonomik katkının ötesine taşıyarak kadınlarla doğrudan bir araya geldiği farklı deneyimlerle geliştirmeye devam ediyor. Gaziantep ve Kuşadası’ndaki buluşmalar da bu yaklaşımın bir parçası olarak, üretici kadınlara kendilerine ayırabilecekleri güzel bir zaman armağan etti.
