Skip to content Skip to footer

Xpoda kurucusu ve CEO’su Şenol Balo: “Perakende Sektörünün Yazılım İhtiyacı Her Geçen Gün Artıyor”

İlk olmasının yanı sıra ülkemizde pazar lideri de olan No Code & Low Code geliştirme platformu Xpoda, sunduğu kodsuz yazılım çözümleri ile perakende sektörünün de dijital dönüşümünü hızlandırıyor. Xpoda Kurucusu ve CEO’su Şenol Balo “Yazılım ihtiyacı her sektörde olduğu gibi perakende sektörünün de öncelikleri arasında. Hızlı ve verimli çözümler gerekiyor, kimsenin kaybedecek vakti yok” dedi.

Firmaların dijital dönüşüm süreçlerinde yetersiz kalan klasik yazılım çözümleri, yerini son yıllarda dünyanın gündeminde olan No Code & Low Code yazılımlara bırakıyor. Ulusal ve uluslararası birçok firmaya kod yazmadan yazılım geliştirme imkânı sunan Xpoda, her sektörden onlarca firmanın dijital dönüşüm süreçlerini minimalize ediyor. Kod yazmadan yazılım geliştirme platformu Xpoda, kod yazarak geliştiren yazılımların zaman, süreç ve yazılımcı odaklı sorunlarını ortadan kaldırarak, perakende sektörüne de verimlilik, hız, esneklik ve maliyet etkin bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

“Günümüz dünyasının en elzem ihtiyaçları yazılım çevresinde gelişiyor”

Yerli ve yabancı onlarca farklı sektörden birçok firmaya kodsuz yazılım hizmeti sunduklarını belirten Xpoda Kurucusu ve CEO’su Şenol Balo konuyla ilgili; “Günümüzde firmaların en önemli ihtiyaçlarından biri yazılım. Teknolojinin gelişim hızı her geçen gün üretilen çözümlerin sayısını arttırsa da kas gücü bakımından dünyadaki yazılım ihtiyacını karşılamak giderek zorlaşıyor. Xpoda olarak sunduğumuz kod yazmadan yazılım geliştirme çözümümüz ile standart yazılım süreçlerinin sıkıntılarını ortadan kaldırıyoruz. Çünkü günümüzde dünyanın yazılım ihtiyacı standart çözümler ile karşılanamayacak kadar büyük. Bundan dolayı dünyada da kodsuz yazılım alanına oldukça büyük bir ilgi ve tercih söz konusu” dedi.

“Rekabet yoğun bir alan olan perakende sektörünün kaybedecek vakti yok”

Yazılım ihtiyacının artık sadece teknoloji üreten şirketlerin değil irili ufaklı her firmanın ana önceliği konumuna geldiğini belirten Balo, “Özellikle perakende sektörünün bu dönüşüme ayak uydurması son derece önemli. Perakende sektörü, hızla değişen müşteri talepleri ve rekabetçi bir pazar yapısı nedeniyle sürekli olarak yeniliklere ihtiyaç duyuyor. Bu bağlamda yazılım kullanımı, perakende şirketlerine birçok açıdan avantaj sağlıyor. Otomasyon, zaman yönetimi, kişiselleştirme, veri toplama analizi, tahmin yeteneği ve daha birçok farklı alanda yeşeren ihtiyaçlara yönelik en önemli çözüm kanallarından biri yazılım.”

Perakende sektöründeki rekabetin boyutunu en çok etkileyen faktörlerin başında dijitalleşmenin geldiğini söyleyen Balo, “Mevcut rekabetin durumu göz önüne alındığında dijital dönüşümlerini tamamlayan şirketler, rakiplerinin önemli ölçüde önüne geçebiliyorlar. Birçok yeni sistem ve yazılım çözümleri firmalara maaliyet tasarrufu, yenilikçi yaklaşımlar, tedarik zinciri oluşturma ve yönetme gibi katma değerler sağlayabiliyor. Buradaki pozitif ayrımlardan en iyi şekilde faydalanmak ise günümüz şartları göz önüne alındığında kodsuz yazılım ile mümkün oluyor” dedi.

“Türkiye’deki şirketlerin %70’inden fazlası dijital dönüşüm projelerine yatırım yapıyor”

Deloitte’un 2023 Dijital Dönüşüm Endeksi’ne göre, Türkiye’deki şirketlerin %70’inden fazlasının dijital dönüşüm projelerine yatırım yaptığını dile getiren Balo, “Perakende sektörü, ülkemizde dijital dönüşüm yatırımlarının önemli bir kısmını oluşturmakta. Bu yatırımların en doğru şekilde yönetilmesi ve süreçlerin aylara yayılmasının önüne geçme hususunda ise Xpoda olarak sunduğumuz kodsuz yazılım platformumuz öne çıkıyor.

Türkiye’deki e-ticaret hacmi 2023 yılı itibarıyla 800 milyar TL’ye yaklaşmış durumda ve bu artış, e-ticaret platformları ve müşteri ilişkileri yönetimi yazılımlarına olan talebi artırıyor. Perakende sektörü için bir standart haline gelen bu yatırımların karşılanması ve çözümlerin kısa sürede neticeye ulaşması hem firmalar hem de kullanıcılar için oldukça önemli. Kullanıcılar hizmet aldıkları perakende gruplarından aldıkları hizmetin takibi, desteği ve alım sonrası süreçleri için de online yöntemlere çok daha fazla başvuruyorlar. Bu durum da perakende sektörü için yazılım alanındaki ihtiyacı çok daha ön plana çıkarıyor” dedi.