Türkiye’nin toplam markalı süt ürünleri ihracatının %17,5’unu tek başına gerçekleştiren Pınar Süt, İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa fabrikalarında 20 binin üzerinde süt üreticisinin günlük 3 milyon litre sütünü işleyerek üreticileri, tedarikçileri, bayileri ve çalışanları ile birlikte 500 Bin kişilik bir ekosistem yaratıyor.
Bundan 50 yıl önce Selçuk Yaşar’ın vizyonu ile Türkiye’yi uzun ömürlü sütle tanıştıran Pınar Süt, Türkiye’nin ilk modern sanayi girişimi olarak kurulduğu günden bugüne sağlıklı ve yüksek kaliteli üretim yapıyor. Süt çiftçiliğini desteklemek için projeler hayata geçiren Pınar Süt, sektöre öncülük ederek süt çiftisinin emeğini süt ürünleri, labne ve peynir çeşitleri olarak 35 ülkenin sofralarına taşıyor.
Süt sektörünün lider markası olarak İzmir’den sonra Eskişehir ve Şanlıurfa fabrikaları ile Türkiye’de süt sektörünün gelişimine katkı sağladıklarını vurgulayan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, 20 binden fazla süt üreticisiyle çalışarak günlük 3 milyon litre çiğ süt işlediklerini, böylelikle bulundukları bölgelerdeki süt üretimine canlılık kazandırdıklarının altını çizdi.
Türkiye’deki markalı süt ürünleri ihracatında yüzde 17,5 paya sahip olduklarını belirten İdil Yiğitbaşı, “Bu sene aramızdan ayrılan kurucumuz ve Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın vizyonuyla Türkiye’nin lider süt markası olarak ülkemizin çiftçisinin ürettiği sütleri işleyerek süt, peynir, tereyağı olarak 35 ülkeye lezzet götürüyoruz. Suudi Arabistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Irak ve Ürdün başta olmak üzere ABD, KKTC, Kuzey Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Avrupa Birliği ve Çin, ihracat pazarlarımız içinde yer alıyor. Geçen sene Arnavutluk, İsveç, Sierra Leone ve Tayland pazarlarına adım attık. Sağlıklı ve mutlu nesiller için tüm dünyaya karşı sorumluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı, kalite odaklı iş anlayışı ile sürdürüyoruz. Pınar Süt olarak çalıştığımız 20 binden fazla süt çiftçimizin ürettiği 3 milyon litre sütü Pınar Süt fabrikalarında işleyerek üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte 500 bin kişilik bir ekosistem yaratıyoruz” dedi.
1 Haziran Dünya Süt günü sebebiyle açıklamada bulunan İdil Yiğitbaşı, “Yarım asırdır Türkiye’de süt çiftçiliğinin gelişimi için eğitimler düzenliyor, üretim şartlarının gelişmesi için çalışıyoruz. Bu çerçevede kurduğumuz Pınar Enstitüsü çatısı altında son 8 senede Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde projesiyle 14 farklı ilde 8 binin üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdik. Sadece eğitimlerle yetinmedik, genç çiftçilerin sürdürülebilir tarım ve kırsal yaşam beklentilerini anlamayı ve sürdürülebilir tarımda yer almasını teşvik etmek amacıyla Genç Çiftçi Mesleki ve Bireysel Kapasite Gelişimi Programı’nı hayata geçirdik. Yapılan araştırmalar sonucunda gördük ki sektörün yenilenmesi, teknolojinin süreçlere daha fazla dahil edilmesi, farklı görüş açılarıyla zenginleşmesi için süt sektörünün genç üreticilere ihtiyacı var. Artık genç çiftçilerin üretim ve karar verme mekanizmalarında daha çok yer almak istediğini biliyor, çalışmalarımızı bu taleplere göre şekillendiriyoruz Kurulduğumuz günden bu yana sürdürülebilir ilişkiler kurduğumuz tüm üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz, satış ve üretimdeki tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, tüm sektör paydaşlarımızın 1 Haziran Dünya Süt Günü’nü kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.