Skip to content Skip to footer

Alapala 20 Mart Dünya Un Günü’nde gıda prosesin önemine dikkat çekti

Alapala: “Gıda proseslerinde inovasyon, sürdürülebilir beslenmede kritik rol oynuyor”

Gıda proses teknolojilerinin dünya liderleri arasında yer alan Alapala, 20 Mart Dünya Un Günü’nde inovasyonun küresel gıda güvenliğindeki önemine dikkat çekti. Alapala Holding CEO’su Görkem Alapala, insanlığın beslenmesindeki temel unsurlardan biri olan unun üretiminde geleneksel bilgiyi yenilikçi teknolojilerle buluşturmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Tahıl, yem ve makarna proses teknolojilerinde dünyanın lider gruplarından olan Alapala, 20 Mart Dünya Un Günü’nde inovasyon ve teknolojinin, insanlığın en önemli gündemi olan gıda güvenliği konusundaki önemine dikkat çekti. İnsanlık tarihinin en temel besin maddelerinden biri olan unun, kültürlerarası farklılıklara rağmen hala ana besin kaynağı olduğunu vurgulayan Alapala Holding CEO’su Görkem Alapala, “gıda proses teknolojilerindeki yeniliklerimizle, unun kalitesini ve erişilebilirliğini artırarak uzun vadede tüm dünyanın beslenme ihtiyaçlarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Verimlilik ve sürdürülebilirlik teknolojisi

Görkem Alapala, 70 yıldır gıda proses teknolojilerinde inovasyonun öncülerinden olan  Alapala teknolojisinin, sürdürülebilirlik ve verimlilik değerleri üzerine inşa edildiğini ifade etti. Alapala, “Gıda proses teknolojilerindeki yenilikler, un üretim sürecinin verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırarak, küresel gıda güvenliğine katkıda bulunuyor. Ayrıca, modern teknolojiler sayesinde elde edilen enerji ve maliyet tasarrufu sadece üreticilere değil tüketicilere de fayda sağlıyor. Enerjiden suya tüm kaynakların etkin kullanımı, gıda üretim süreçlerindeki devasa israf oranlarını düşürüyor ve gezegenimize de makro ölçekte fayda getiriyor.” dedi.

Artan nüfusu en verimli şekilde beslemenin önemi

2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyara ulaşması beklendiğini belirten Alapala, “Var olan kaynakları doğru değerlendirmeyi ve geleceğin kaynaklarından çalmamayı çocuklarımıza borçluyuz. Küresel ölçekte tüketilen toplam enerjinin yüzde 30’u gıda üretimi kaynaklı. Alapala olarak biz, kendi alanımızdaki, yani tahıl, makarna ve yem proseslerindeki sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Pirinç, buğday, mısır gibi ürünleri belli bir işlem sonucunda nihai ürüne veya ara mamule dönüşmesini sağlayan anahtar teslim fabrikalar  kurarken, üretimde minimum kaynakla maksimum verimlilik elde edilmesini sağlayacak teknolojiyi de hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Alapala küresel bağış hareketinin de destekçisi

2024 Yılı Dünya Un Günü, Küresel Değirmencilik Topluluğu üyeleri tarafından ‘Dayanışma Günü’ temasıyla kutlanıyor. Topluluk üyesi firmalar, sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkararak başlattıkları küresel hareketle, dünyanın dört bir yanındaki çocuk yardım vakıflarına ve yetimhanelerine bağışta bulunuyorlar. Alapala da bu küresel hareketin destekçilerinden biri olarak kampanyada yerini aldı. Görkem Alapala, başlatılan hareketin Dünya Un Günü’nün önemini vurgulayacak sembolik bir anlam taşıdığını belirterek, ‘Dünyamızı, özellikle çocuklarımız için, daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi hedefleyen tüm çalışmaları desteklemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Daha fazla bilgi için: www.alapala.com.tr

Alapala 20 Mart Dünya Un Günü'nde gıda prosesin önemine dikkat çekti - Perakende.org