Esas Gayrimenkul bünyesindeki 41 Burda AVM, “Tarım Burda” projesiyle 1994 yılından beri düzenlenen ve pazarlama iletişimi alanının en önemli uluslararası ödül organizasyonlarından biri olan MarCom Awards’ta “Stratejik İletişim/Özel etkinlik” kategorisinde Altın ödüle layık görüldü.
Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul bünyesindeki 41 Burda AVM, “Tarım Burda” projesiyle 1994 yılından beri düzenlenen ve pazarlama iletişimi alanının en önemli uluslararası ödül organizasyonlarından biri olan MarCom Awards’ta “Stratejik İletişim/Özel etkinlik” kategorisinde Altın ödüle layık görüldü.
41 Burda AVM’nin aldığı ödülle ilgili açıklama yapan Esas Gayrimenkul Mülk Yönetim Direktörü Nezaket Akçakaya, “Dünyamız için Burdayız” diyerek çıktığımız yolda büyük emeklerle ortaya çıkan Tarım Burda projesi ile MarCom Awards organizasyonunda ödül almaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kocaeli’nde ilk ve tek olan projemiz sayesinde hem alışveriş merkezimizde yer alan iş ortaklarımızı projeye dahil etmeyi hem de organik, geri dönüştürülebilir zemin malzemeleri kullanarak örneğine az rastlanır bir tarım projesi gerçekleştirdik. Sektöre ilham olmasını dilediğimiz bu projeyi çok yakında diğer Burda AVM’lerinde de uygulamaya alacağız” dedi.
Örneğine az rastlanır bir tarım projesi
41 Burda teras alanındaki zeminin yenilenmesi süreciyle başlayan proje kapsamında, eski ahşap zemin parçaları dönüştürüldü ve bu malzemelerle üretilen saksı yatakları ve bahçe çitleri proje alanında kullanıldı. Benzersiz bir dönüşümle oluşturulan teras alanında; kimyasal ürün ve ilaç kullanmadan, ata tohumu kullanarak ekilen mısır, fasulye ve kabak Üç Kız Kardeş ekim yönteminin temelini oluşturuyor. Bunların yanı sıra domates, biber, patlıcan, salatalık, kekik, reyhan ve fesleğen bitkileri de ziyaretçilerle uygulamalı olarak yetiştiriliyor. Proje kapsamında; üretimdeki verimliliğin artmasına katkı sağlayan, doğal ve en eski tarım yöntemlerinden biri olan Üç Kız Kardeş yöntemi kullanılıyor. Projenin iş ortağı olan Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD) de doğal tarım yöntemleri ve ata tohumlarıyla birlikte projeye rehberlik ediyor.