Skip to content Skip to footer

GastroPay, “Yurt dışı pazarlarına açılarak büyümeyi hedefliyoruz”

GastroPay ve GastroClub’ın Kurucu Ortakları Gizem Oral ve Çağlar Karataş

GastroPay ve GastroClub’ın Kurucu Ortakları Gizem Oral ve Çağlar Karataş firmanın kuruluş hikayesini, hedeflerini, sektörel görüşlerini ve 2022 yılı planlarını açıkladı

GastroPay, "Yurt dışı pazarlarına açılarak büyümeyi hedefliyoruz"

 

  1. GastroPay fikri nasıl ortaya çıktı?

İlk ürünümüz GastroClub ’a benzer sadakat uygulamalarının Londra’da sıkça kullanıldığına orada yaşarken tanık olduk ve fikri ülkemize uyarladık. Pandemi dönemiyle birlikte önemi artan güvenli ödeme yöntemleri ve hesaplı harcama avantajları konusunda yaşanan eksikliği fark ederek GastroClub’ın yanına, ödeme ve sadakati birleştiren yeni ürünümüz GastroPay’i ekledik. İlk yeme içme kulübü GastroClub olarak, bu dikeydeki ilk ve tek dijital cüzdan olan GastroPay uygulamasını restoranların açılmasıyla Haziran 2021’de kullanıma açtık.

  1. GastroPay’in kullanıcı deneyimi noktasındaki ana vaatleri nelerdir?

Kullanıcılarımızın beklentilerini en iyi şekilde karşılamak amacıyla restoran sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Özellikle vaka sayılarının artış gösterdiği bu dönemde kullanıcımıza baştan sona temassız bir ödeme deneyimi öneriyoruz. Fişe, faturaya, kredi kartına dokunmadan telefonlarından hesaplı ve güvenli mobil ödeme fırsatı sunuyoruz. Hesaplarının %40’ına kadarını geri kazandırarak yemek yeme deneyimini daha keyifli ve cazip hale getiriyoruz. Yenilikçi projeler ve iş birliklerimizle en sevilen gastronomi noktalarını kullanıcılarımızla buluşturarak, onları pratik, güvenilir ve kazançlı bir lezzet serüvenine davet ediyoruz.

  1. Yeme-içme sektörünün dijital dönüşüme adaptasyon sağlamasıyla ilgili genel görüşleriniz nelerdir?

Pandemi dönemi yeme içme sektörü için oldukça zorlayıcı bir süreç oldu. Birçok bağlamda tüketici alışkanlıklarının değiştiğine tanık olduk-oluyoruz. Bu dönemde farklı bir boyut kazanan temastan kaçınma dürtüsü, tüketici alışkanlıklarına yön veren en büyük etken. Dijitalleşen dünyada ‘temassız’ kavramının anlamı ve önemi büyük ölçüde arttı, tüketici yolculuğunda hemen hemen her şeyin ‘temassız’ı ile karşılaşıyoruz.  Bu durumun yeme içme sektöründe de yansımaları oldu tabii ki. Birçok restoranda eski usul elden ele dolaşan menülerin yerini QR menülerin aldığını görüyoruz. Dijital ödeme sistemleri kullanıcıda ciddi karşılık buldu, restoranlar da birçok anlamda fayda sağlayan farklı yeni nesil ödeme çözümü sistemlerini deneyimleme fırsatı buldu. Benzer şekilde kampanya ve promosyonlar önem kazandı, kullanıcıların kampanya ve sadakat uygulamalarına ihtiyacı ve kullanım sıklıkları çok arttı.

  1. Sisteminizde kaç restoran bulunuyor? GastroPay kullanıcı sayısı nedir? 2022 hedefleriniz nedir?

Sistemimizde restoran sektörünün en leziz ve keyifli noktaları yer alıyor. Happy Moons, Cookshop, Midpoint, KFC, Kahve Dünyası, Plus Kitchen, Bisquitte, Pizza Lazza, Wagamama, Köşebaşı ve Snob başta olmak üzere 1000’i aşkın restoran bulunuyor. Türkiye’nin 39 şehrini yeni ödeme çözümü sistemimiz GastroPay ile buluşturduk. 100 bine yakın kullanıcı sayısına ulaştık. Bu sayı her geçen gün artıyor. 2022 yılında teknolojik altyapımız inovatif çalışmalarımızla kullanıcılarımızın beklentileri doğrultusunda restoran ağımızı genişleterek hizmet yelpazemizi artıracağız. Yapacağımız iş birlikleriyle en iyi kullanıcı deneyimini sunarak tüm ekosisteme katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.

  1. 2022 yılı büyüme hedefiniz nedir?

GastroPay olarak yeniliğe açık, kullanıcılarımıza verdiğimiz hizmet ve özel banka AVM ve restoran iş birliklerimizle ciromuzu 3 kat artırmayı hedefliyoruz.

  1. Yeni yatırımın sizi nereye taşımasını hedefliyorsunuz?

Yatırımlarla ürünümüzün iletişimini çok daha büyük ölçüde yapmayı ve Türk girişimi olarak başladığımız yolculuğa İngiltere gibi yurt dışı pazarlarına açılarak büyümeyi hedefliyoruz

GastroPay, "Yurt dışı pazarlarına açılarak büyümeyi hedefliyoruz" - Perakende.org