Skip to content Skip to footer

Güvenli ve konforlu taşınma süreci için eşya taşıma sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Taşınma programı yaparken ilk önce hangi işten başlamak gerekir diye düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Çünkü taşınma süreci biraz zahmetli ve yorucu görünebiliyor. İlk defa taşınanlar, eşyaların güvenliğini korumak ve bu süreci daha rahat şekilde bitirmek için taşınma tüyolarını bilmelidir. Eşya taşırken neye dikkat etmek gerekiyor diyenler, bu satırlarda ihtiyacı olan en önemli taşınma tüyolarına ulaşabilecek.

Eşya taşıma işlemi, birçok insan için stresli bir deneyim olabilir. Özellikle de şehirlerarası taşınma gerçekleşecekse, akıllarda birden fazla soru işareti yer edinebilir. İşte bu soru işaretlerini gidermek için Bellona farkıyla buradayız. Taşınırken aklınızda bulunması gereken en önemli bilgileri bu satırlarda okuyabilirsiniz. Böylece taşınma sürecinde daha profesyonel hareket edebilirsiniz.

Eşya taşıma sırasında elbette her şeyin kusursuz olmasını dilersiniz. Bu telaş içinde, öncelikle can güvenliğinizi düşünerek hareket etmeniz önerilir. Can güvenliğini sağladıktan sonra mobilya ve eşyaları rahatça yeni evinize gönderebilirsiniz.

Taşınma sürecinde eskiyen eşyalarınızın yerine yeni ve kaliteli mobilyalar almak isterseniz, kendinize en yakın Bellona şubesini bulup mağazaları ziyaret edebilirsiniz. Aklınıza gelecek her türlü mobilyayı online alışveriş imkanıyla da satın alabileceğinizi unutmayın. Taşınma sırasında dikkat etmeniz gereken faktörlere değinerek bu süreci daha güvenli hale getirelim!

Eşya Taşıma Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken 9 Faktör

1) İlk Aşamada Eşyalarınızı Paketleyin

Eşyalarınızın hasar görmesini önlemek için uygun şekilde paketlenmesi önemli bir aşamadır. Kırılacak veya hassas eşyalarınız için köpük ya da balonlu naylon kullanabilirsiniz bu süreçte. Ağır ve büyük eşyalarınızı ise sağlam karton kutulara yerleştirerek eşyaların güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Eşya paketlemek için koli, kasa, kutu ve sepet gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Bu yardımcı malzemelere, ağırlıklarına göre eşya yükleyebilirsiniz. Paketleme işleminde yanınızda makas, bant, sağlam bir ip bulunmasına da özen gösterebilirsiniz.

2) Eşyalarınızı Kategorilere Ayırın

Taşınma sırasında eşyaların kategorize edilmesi size kolaylık sağlar. Örneğin, mutfak eşyalarınızı ayrı bir kutuda, giysilerinizi ayrı bir kutuda tutun. Bu, eşyalarınızı taşımak ve yerleştirmek için daha kolay bir şekilde organize etmenize yardımcı olacak tüyodur.

Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz, her eşyayı kişilere özel olarak paketleyebilirsiniz. Böylece yeni evinize gittiğinizde herkes kendi eşyasını alır ve eve yerleşme süreci daha rahat geçer. Kategoriye göre eşyaları ayırarak hangi eşya nerede endişesine kapılmayı da önleyebilirsiniz.

3) Eşyalarınızı Odalara Göre İşaretleyin

Eşyalarınızı kutulara yerleştirdikten sonra, kutuları işaretlemeyi unutmayın. Bu önerimiz sayesinde taşınma günü sırasında kutuları doğru odalara yerleştirmeniz daha kolay olacaktır. Mutfak eşyaları için ayrı etiket yapıştırabilirsiniz. Kıyafetlerin de hangi odaya gitmesi gerektiğini kutu ya da paketlere not düşebilirsiniz.

Taşınma süresi için ayırdığınız zaman çok kısıtlıysa, eşyaların odalara göre ayrılması size zaman kazandıracaktır. Taşınırken dikkat etmeniz gereken bir konudur. Şayet yeni eviniz için mobilya ihtiyacınız olursa, mobilya için Bellonaşubelerini ya da internet adresini ziyaret ederek pek çok oda için mobilya alışverişi yapabilirsiniz.

4) Profesyonel Taşıma Şirketi ile Anlaşın

Taşıma işlemini daha az stresli hale getirmek için profesyonel bir taşıma şirketi ile çalışabilirsiniz. Böylece taşınma sorumluluğunun büyük bir kısmını işinde uzman personellere teslim edebilirsiniz. Siz de diğer işlere daha rahat odaklanabilirsiniz.

Kaliteli ve güvenilir bir taşıma şirketi, eşyalarınızın güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayabilir ve sizin için birçok lojistik detayı düşünebilir. Bu konuya dikkat ederseniz, taşınma sırasında daha az yorulabilirsiniz. İl içi ya da il dışı taşınma durumlarında, profesyonel destek alırsanız eşyalarınızı güvenle yeni adresinize aktarabilirsiniz.

10b

5) Eşyalarınızın Ağırlığına Dikkat Edin

Ağır eşyalarınızın kutularını küçük tutmanız önerilmektedir. Böylece taşınma işlemi sırasında kutuların kırılma veya yırtılma riski azaltabilirsiniz. Özellikle de taşınma gününde mutfak eşyalarını topluyorsanız, tek bir kutu içinde tüm tabakları yerleştirmekten kaçınmalısınız.

Eşyaların ağırlığını dağıtarak ve dengeleyerek kolileme yapabilirsiniz. Şayet profesyonel destek alıyorsanız, personeller mutfak ürünlerini ve hassas ürünleri, kırılmaz kasaya yerleştirip araca sevk ederler. Böylece ağır eşyalar, güvenli şekilde nakliye aracına aktarılır.

6) Eşyalarınızı Paketlerken Özen Gösterin

Eşyalarınızı taşırken dikkatli olun ve onları duvarlara veya diğer mobilyalara çarpmaktan kaçının. Ayrıca, taşıma işlemi sırasında eşyalarınızın yağmur, kar veya güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat etmeniz önerilir. Bu nedenle eşyaları sadece koliye koymak yeterli kalmaz. Eşyalara göre ambalajlamak, poşete sarmak, kutular içinde sağlam şekilde yerleştirmek gibi önemli görevleriniz olduğunu unutmayın.

Kıyafetlerinizi, bavul içinde ya da kalın yük poşetinde paketleyip yeni adresinize gönderebilirsiniz. Koltuk, mobilya ve ev eşyalarının hasar görmemesi adına balonlu ambalajları kullanabilirsiniz. En ufak darbeyi önlemek için eşyaların paketlenmesine her konuda dikkat etmelisiniz.

7) Taşınma Süreci İçin Yeterli Zaman Ayırın

Taşınma işlemi genellikle beklediğinizden daha uzun sürebilir. İşte bu nedenle yeterli zaman ayırdığınızdan emin olmanız gerekir. Ayrıca, taşınma işlemini planlamak için işlere haftalar öncesinden başlayabilirsiniz. Her şeyin düzgün bir şekilde organize edildiğinden emin olun. Olası pürüzleri önlemek için görev listesi çıkarın ve yapılacakları her detayı ile not alın.

Taşınma işinin tek bir güne sığması mümkün değildir. Resmi işler ve nakliye süreci için ortalama 3 güne ihtiyacınız olabilir. Çalışıyorsanız, izin almaya çalışın. Sizin yerinize yapılması gereken işleri yapacak biri varsa destek alın. Eşyaların güvenli şekilde yeni evinize aktarılması için acele etmeyin ve her konuda dikkatli davranın. Özellikle de eşya taşıma sırasında can güvenliğine önem verin.

8) Şahsi Eşyalarınızı Yanınızda Taşıyın

Taşınma süreci sizin için oldukça stresli olabilir ve özellikle taşınma sırasında kişisel eşyalarınızın güvenliği konusunda endişeleriniz olabilir. Bu nedenle, kişisel eşyalarınızın taşınırken yanınızda bulunması önemli bir öneri olacaktır.

Taşınma günü için önceden hazırlık yapmanız, kişisel eşyalarınızı kolayca erişilebilir bir yerde tutmanız ve bir taşıma çantasına veya kutusuna yerleştirmeniz bu süreçte faydalı olacaktır. Bu çanta veya kutu, kıyafetleriniz, kıymetli eşyalarınız, belgeleriniz ve diğer önemli eşyalarınız gibi taşımanız gereken eşyalarınızı içermektedir.

Cep telefonu, bilgisayar, tablet, kablolar ve cüzdan gibi önemli eşyalarınız size her zaman gerekli olacağı için nakliye edilecek kutularda bulunmamalı. Kendiniz için ufak bir el çantası hazırlayın ve önemli eşyalarınızı bu el çantasında taşıyın. Böylece kendiniz için daha rahat bir eşya taşıma süreci tamamlayabilirsiniz.

9) Montaj İşleri İçin Usta Desteği Alın

Eşya taşırken birçok eşyanın demonte edilmesi gerekir. Özellikle de dolap, konsol, sehpa, masa, ünite, kitaplık ve yatak gibi ürünlerin profesyonel şekilde demonte edilmesi önerilir. Eğer bu iş için bir usta desteği alırsanız, eşyalarınızın vida yuvalarına zarar gelmeden yeni evinizde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Birçok ürün kendine göre ağır olacağından, alanında uzman kişilerce ayrılması önemli olacaktır. Can ve mal güvenliğini korumak için eşya taşırken ustalardan yardım almayı unutmayın.

Yeni adresinize eşyalarınızı taşırken, ürünlerin montajlanması için güvenlik önlemlerini almayı unutmayın. Özellikle de evinizde çocuk varsa kitaplık ve ünite gibi mobilyaların duvara sabitlenmesine özen gösterin. Böylece hem çocukların hareketlerine hem de deprem riskine karşı can güvenliğini korumuş olursunuz.

 

 

Güvenli ve konforlu taşınma süreci için eşya taşıma sırasında dikkat edilmesi gerekenler - Perakende.org